Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop speksteen bewerken

8 oktober van 10:30 tot 14:30

Zaterdag 8 oktober 2022 geeft Renée Rokers in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (Tolhuis 44-44) een workshop ‘Speksteen bewerken’. De workshop is van 10.30 tot 14.30 uur en na afloop ga je met een zelf gemaakt beeldje naar huis.

Verrassend en rustgevend
Renee werkt al jaren met speksteen en wil haar enthousiasme over het bewerken ervan graag delen.
“Ik geniet van het polijsten van speksteen. Het is telkens weer een verrassing welke kleuren tevoorschijn komen. En het is heel rustgevend. Je maakt je hoofd leeg en langzaam zie je hoe je creativiteit kleur en vorm krijgt.”

Doordat speksteen een zachte steensoort is, kun je het gemakkelijk verwerken tot een mooi beeld. In het maken van een beeld gaan echter heel wat uren zitten. Om je ervaring te laten opdoen met de mogelijkheden van speksteen, ga je in deze workshop aan de slag met een voorgevormde steen. In 3½ uur ontstaat er een leuk beeldje dat je mee naar huis kunt nemen.

Aanmelden en kosten
De kosten voor de workshop zijn € 17,50 per persoon. Hiervoor krijg je alle materialen die je nodig hebt voor je werkstuk, intensieve begeleiding, gereedschap in bruikleen en koffie of thee. Speksteen stoft erg tijdens het bewerken, dus trek niet je mooiste kleren aan. Je gaat na het grof bewerken van de steen, verder met water. We raden je aan om een oude handdoek mee te nemen.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop speksteen bewerken. Je kunt je ook persoonlijk aanmelden (op werkdagen tussen 09.00 – 15.30 uur) bij Creatief Centrum Nijmegen-Zuid, Tolhuis 44-44, Nijmegen. Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden. De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.
Je dient zelf een lunchpakketje mee te nemen.

Wil je meer weten over de activiteiten van het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid, kijk dan eens op onze website www.ccnz.nl

https://www.facebook.com/events/522634222985631/

Gegevens

Datum:
8 oktober
Tijd:
10:30 tot 14:30
Site:
https://www.facebook.com/events/522634222985631/

Locatie

Creatief centrum Nijmegen zuid
Tolhuis 4444
Nijmegen, NL
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *