Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wolves In The Throne Room + Incantation + Stygian Bough // Doornroosje Nijmegen

13 oktober van 19:00 tot 23:30

Wolves in the Throne Room wist 2006 vriend en vijand te verrassen met hun debuutalbum ‘Diadem of 12 stars’ en de opvolger ‘Two Hunters’ uit 2007. De Amerikanen vonden het genre black metal opnieuw uit met hun muziek die een ode is aan regenstormen, de geur van brandend hout en de ontembare energie die heerst binnen de Noord-Amerikaanse bossen. De band heeft geen corpse-paint nodig om te overtuigen. Hun intrigrerende mix van black, doom, dark ambient en folk maakt Wolves In The Throne Room tot één van de meest gewilde bands in het extreme genre. Overal waar ze komen laten ze een onuitwisbare indruk achter. ‘Thrice Woven’ is de laatste langspeler uit 2017 met gastvocalen van onder meer Anna von Hausswolff en Steve Von Till (Neurosis). Na het vreemde tussenjaar 2020 wordt nieuw werk verwacht in 2021.

De death metal veteranen van Incantation dompelen de mensheid al drie decennia in nietsontziende, ranzige death metal, old school death metal welteverstaan. Zo dik dat een teerput er niks bij is. Razendsnelle passages worden afgewisseld met stukken die zo dreigend en soms zo traag zijn dat het als funeral doom bestempeld kan worden. Een fantastische opwarmer voor Wolves in The Throne Room.

Stygian Bough is een nieuwe samenwerking tussen Bell Witch en Aerial Ruin. Dat klinkt op voorhand al als een ultieme combinatie. Transcedentale darkfolk samen met vergruizende doomriffs. Daar waar ‘Mirror Reaper’ uit 2017 van Bell Witch van een zwaarmoedigheid is waar geen licht aan kan ontsnappen klinkt ‘Stygian Bough – Volume 1’, zo heet de nieuwe plaat, iets lichter. Er is meer meditatieve zang te horen zonder dat het geheel aan heaviness inboet. Een betere opener van deze avond kunnen we niet wensen.

https://www.facebook.com/events/1509732519217759/

Gegevens

Datum:
13 oktober
Tijd:
19:00 tot 23:30
Site:
https://www.facebook.com/events/1509732519217759/

Locatie

Doornroosje
Doornroosje
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.