Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wolves In The Throne Room + Blood Incantation + Stygian Bough (Bell Witch & Aerial Ruin) // Doornroo

16 oktober van 19:00 tot 23:30

Op zaterdag 16 oktober krijgen we een magnifieke extreme package op bezoek met artiesten die maar al te graag een beetje buiten de lijntjes kleuren. Want zo kunnen Wolves in the Throne Room, Blood Incantation en Stygian Bough (een samenwerking tussen Bell Witch en Aerial Ruin) wel omschreven worden.

Wolves in the Throne Room wist 2006 vriend en vijand te verrassen met hun debuutalbum ‘Diadem of 12 stars’ en de opvolger ‘Two Hunters’ uit 2007. De Amerikanen vonden het genre black metal opnieuw uit met hun muziek die een ode is aan regenstormen, de geur van brandend hout en de ontembare energie die heerst binnen de Noord-Amerikaanse bossen. De band heeft geen corpse-paint nodig om te overtuigen. Hun intrigrerende mix van black, doom, dark ambient en folk maakt Wolves In The Throne Room tot één van de meest gewilde bands in het extreme genre. Overal waar ze komen laten ze een onuitwisbare indruk achter. ‘Thrice Woven’ is de laatste langspeler uit 2017 met gastvocalen van onder meer Anna von Hausswolff en Steve Von Till (Neurosis). Na het vreemde tussenjaar 2020 wordt nieuw werk verwacht in 2021.

Blood Incantation uit Amerika heeft met ‘Hidden History of the Human Race’ uit 2019 een meesterwerk uitgebracht op death metal gebied. Psychedelisch, duister, aangrijpend en virtuoos ingespeeld. Geen korte bondige nummers, maar lang uitgesponnen, soms traag, dan weer op volle snelheid. Een album van uitersten, intrigerend en boeiend. De vergelijking met Morbid Angel wordt vaker gemaakt en dat is niet geheel onterecht, al voegt Blood Incantation hun eigen dimensie toe. Verplichte kost!

Stygian Bough is een nieuwe samenwerking tussen Bell Witch en Aerial Ruin. Dat klinkt op voorhand al als een ultieme combinatie. Transcedentale darkfolk samen met vergruizende doomriffs. Daar waar ‘Mirror Reaper’ uit 2017 van Bell Witch van een zwaarmoedigheid is waar geen licht aan kan ontsnappen klinkt ‘Stygian Bough – Volume 1’, zo heet de nieuwe plaat, iets lichter. Er is meer meditatieve zang te horen zonder dat het geheel aan heaviness inboet. Een betere opener van deze avond kunnen we niet wensen.

Gegevens

Datum:
16 oktober
Tijd:
19:00 tot 23:30
Bekijk de site van Evenement

Locatie

Doornroosje
Stationsplein 11
Nijmegen, nl
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *