Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Symfonische Oriënt met Aylin Sezer en Nai Barghouti

10 februari 2023 van 20:15

Een grensverleggende ontmoeting tussen oost en west

Phion neemt je mee naar de Oriënt. Met sopraan Aylin Sezer en de Palestijnse zangeres Nai Barghouti wordt dit concert een grensverleggende ontmoeting van betoverende schoonheid. Met de Nocturnes van Debussy, de Danssuite van Bartók, Sheherazade van Ravel en liederen van Oum Khaltoum. Onder leiding van Otto Tausk wordt dit concert een ontmoeting tussen oost en west.

Symfonische Oriënt

Reis met Phion mee naar de Oriënt. De muziek die daar klinkt is van een betoverende schoonheid en rijkdom. Exotisch, maar tegelijkertijd met onverwachte en verrassende raakvlakken met de ‘westerse’ muziek. Luister maar naar de Nocturnes van Debussy, waarin hij Parijse taferelen een oosters mystieke tint geeft. Of de Danssuite van Bartók, waarin hij de Hongaarse dansen, via de Roma-muziek verbindt met de Arabische cultuur. Een schitterend programma waar klassieke composities en muziek uit de Arabische wereld hand in hand gaan.

Liederen van Oum Khaltoum

De Turks-Nederlandse mezzosopraan Aylin Sezer zingt Sheherazade van Ravel. Haar oriëntaalse wortels komen goed van pas in deze liederen die geïnspireerd zijn op de sprookjessfeer van 1001 Nacht. De Palestijnse zangeres Nai Barghouti steekt de grens verder over en zingt liederen van Oum Khaltoum, de beroemdste zangeres die Egypte ooit gekend heeft en in de vorige eeuw in het hele Midden-Oosten een levende legende was. Ze klinken in schitterende symfonische arrangementen, gespeeld door Phion onder leiding van Otto Tausk. Een grensverleggende ontmoeting tussen oost en west die je niet mag missen.

Dirigent & solisten

Otto Tausk – dirigent
Aylin Sezer – sopraan
Nai Barghouti – zang

Programma

Debussy – Nuages en Fêtes uit Trois nocturnes
Khaltoum – Liederen
Ravel – Shéhérazade
Bartók – Danssuite

Locatie

Concertgebouw de Vereeniging
Keizer Karelplein 2D
Nijmegen, NL
+ Google Maps