Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Stravinsky’s Vioolconcert en de Zevende van Beethoven

21 mei van 13:15

Violiste Isabelle van Keulen in een schitterende dialoog

Violiste en Maestro-jurylid Isabelle van Keulen komt naar Enschede, Apeldoorn, Utrecht, Zwolle, Arnhem en Nijmegen. Samen met Phion brengt ze het Vioolconcert van Stravinsky, een schitterende dialoog tussen viool en orkest. De leiding is daarbij in handen van Alexei Ogrintchouk, die zich ook over Beethovens Zevende symfonie ontfermt. Ook hoor je de Nederlandse première van Connessons Astéria, dat mede in opdracht van Phion is geschreven.

Concertvioliste Isabelle van Keulen

Bij het grote televisiepubliek is Isabelle van Keulen bekend als jurylid van ‘Maestro’, maar in hart en nieren blijft ze een concertvioliste met een inmiddels lange en uiterst succesvolle carrière op de nationale en internationale podia. Phion begeleidt haar in het Vioolconcert van Stravinsky, een schitterende dialoog tussen soloviool en orkest waarin de componist zijn bewondering voor de ingenieuze compositietechnieken van Bach laat horen. Voor Isabelle van Keulen een werk dat zij door en door kent. Enkele jaren geleden speelde ze het vele malen tijdens een tournee met Het Nationale Ballet in de beroemde choreografie van Balanchine.

De geliefde Zevende symfonie

Voor Alexei Ogrintchouk, regelmatig terugkerend gastdirigent van Phion, is Beethovens Zevende symfonie een geliefd werk. Als gerenommeerd hoboïst speelde hij het talloze malen bij diverse orkesten, als dirigent gaf hij er nog niet zo lang geleden een indrukwekkende interpretatie van met Sinfonietta Riga. Bij leven was deze vrolijke symfonie vol dansende melodieën het populairste werk van de componist en nog steeds is het een publiekslieveling.
Met zijn enerverende, maar zeer toegankelijke muziek is Guillaume Connesson hard op weg om wereldwijd één van de bekendste componisten van zijn generatie te worden. Astéria is in opdracht van Phion en de Eduard van Beinum Stichting geschreven en opgedragen aan Eduard van Beinum. In dit concert beleeft het stuk zijn Nederlandse première.

Dirigent & solist

Alexei Ogrintchouk – dirigent
Isabelle van Keulen – viool

Programma

Connesson – Astéria
Stravinsky – Vioolconcert
Beethoven – Symfonie nr. 7

Locatie

Concertgebouw de Vereeniging
Keizer Karelplein 2D
Nijmegen, NL
+ Google Maps