Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start – Tentoonstelling Ethiopische iconen

24 juli 2021 van 12:00 tot 17:00

Als de situatie rond covid-19 het toelaat, zal het Instituut voor Oosters Christendom van 24 juli tot en met 15 augustus 2021 een tentoonstelling organiseren in de Paraplufabriek, Van Oldenbarneveltstraat 63-A in Nijmegen.

Er zal een selectie van interessante Ethiopische iconen en objecten te zien zijn. Met deze tentoonstelling nemen we u mee op reis door de collectie van het IVOC aan de hand van verschillende thema’s. De iconen brengen Bijbelse verhalen tot leven en tonen het religieuze leven in Ethiopië, met rituelen en processies op bijzondere feestdagen.

Ook worden dagelijkse taferelen in beeld gebracht, zoals de handarbeid van vrouwen of de jacht op wilde dieren door mannen. Er zitten seriematige werken bij, maar ook echte topstukken. De aanleiding voor deze tentoonstelling wordt gevormd door het recente onderzoek van Loes van Beuningen en Ayla Kivits naar de collectie van zo’n 500 Ethiopische objecten die in 2004 geschonken zijn aan het IVOC door het Nijmeegs Volkenkundig Museum.

Deze objecten komen uit het legaat van A.M. Heidt, die in de jaren zeventig door Ethiopië gereisd heeft en geïnteresseerd was in de orthodox-christelijke cultuur in het land, oftewel de Tewahedokerk.

Van Oldenbarneveltstraat 63-A
Nijmegen,
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.