Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sinterklaas in de Sint Nicolaaskapel (Valkhof)

Herhalend evenement bekijk alles
Sinterklaas in de Sint Nikolaaskapel

Sinterklaas in de Sint Nikolaaskapel (Valkhof)

17 november 2021 van 13:00 tot 17:00

Sint Nicolaaskapel tijdelijk omgetoverd tot Het Huis van Sinterklaas

Sinterklaas is weer in Nederland aangekomen. Tijdens zijn bezoek aan Nederland zal hij dit jaar opnieuw in Nijmegen verblijven. Tot aan Pakjesavond kunnen bezoekers van centrum Nijmegen Sinterklaas iedere woensdag, zaterdag en (bijna iedere) zondag bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. 

Het Huis van Sinterklaas gaat op woensdag 17 november om 13.00 uur open en is dit jaar weer gevestigd in de Sint Nicolaaskapel. Tijdens de openingstijden van Het Huis van Sinterklaas kunnen de kinderen Sinterklaas hier bezoeken en daarnaast kunnen zij deelnemen aan verschillende (gratis) activiteiten in het centrum van Nijmegen.

Via lokale winkels zijn pietenboekjes te bemachtigen. In deze pietenboekjes staan diverse opdrachten die per locatie en onderweg uitgevoerd kunnen worden. Denk aan het tellen van mijters, een letter- zoek-actie of het versieren van pannenkoeken.

Voor alle opdrachten verdienen de kinderen een stempel in hun pietenboekje. Na het lopen van de hele route laten de kinderen trots hun pietenboekje ondertekenen door de Sint in Het Huis van Sinterklaas. Natuurlijk is er ook ruimte en tijd om op de foto te gaan met de Sint of hem je grootste wensen te vertellen.

Gezien de leeftijd van Sinterklaas is hij extra voorzichtig. Reserveren voor een bezoek is niet nodig. Bezoekers worden wel gevraagd zich te houden aan de geldende RIVM-maatregelen. Voor bezoekers ouder dan 13 jaar is een Corona Check QR-code en een mondkapje verplicht.

Openingstijden van het Huis van Sinterklaas (Valkhofkapel) 2021
– woensdag 17 november
– zaterdag 20 november
– woensdag 24 november
– zaterdag 27 november
– zondag 28 november
– woensdag 1 december
– zaterdag 4 december

Meer informatie over Het Huis van Sinterklaas en de openingstijden zijn te vinden op: intonijmegen.com/sinterklaas.

Kelfkensbos 59
Nijmegen, 6511 TB Nederland
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.