Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rotor + Bismut // Merleyn Nijmegen

19 april van 20:00 tot 22:59

De sympathieke groovende Duitsers van Rotor zijn geen vreemden meer in Nijmegen. Menigmaal is de zaal plat gespeeld, zo ook als afsluiter van Sonic Whip 2022 met een fenomenaal optreden. Ditmaal staat de show in het teken van hun nieuwe album ‘Sieben’.

Muzikaal begeeft de Duitse band zich in een hoek waar heavy psychedelische rock en stoner elkaar ontmoeten. Spannende, uitgesponnen, grotendeels instrumentale composities waarbij het wah wah pedaal regelmatig diep wordt ingetrapt. Het leidt met enige regelmaat tot sonische erupties waarbij het heerlijk spacen en headbangen is. Rotor klinkt als een muzikale liefdesbaby tussen de latere King Crimson en Kyuss zonder zang. Telkens wanneer de band een optreden geeft staat de zaal op het eind te schreeuwen en brullen om meer. Een nummer als ‘Vollast’ vraagt er dan ook om…en dat is ook wat jullie te horen gaan krijgen.

Aan het Nijmeegse trio van Bismut de avond te openen. De band heeft een uitstekend jaar gedraaid. Zo speelden ze de sterren van de hemel op Dunajam, Down The Hill, Zeeltje, Krach am Bach en Tabernas Desert Fest. Ook menige club wisten ze te bezweren met hun organisch opgebouwde progressieve heavy psychedelische composities.
Ze spelen graag en altijd vol gas.

Gegevens

Datum:
19 april
Tijd:
20:00 tot 22:59
Site:
https://www.doornroosje.nl/event/rotor-3/

Locatie

Merleyn
Merleyn + Google Maps