Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Rainbow Collective Festival

26 mei van 19:00 tot 28 mei van 20:00

Kom naar het Rainbow Collective Festival in Nijmegen op 26, 27 & 28 mei én verken samen met ons de stand van ons Regenboogland.

Iedereen is welkom, waar je ook vandaan komt. Ver weg of dichtbij. Jong of oud. Queer of ally.

“Film, theater, kunst, stadswandelingen, meetups en party in Nijmegen”

The why: Stand van ons Regenboogland
Klaar met strijden? Of nog niet?

Een inclusief Nederland met gelijke rechten en acceptatie van LHBTIQA+-mensen. Zijn we daar al, of nog niet?

We waren op de goede weg. Zo is het in Nederland sinds 2001 mogelijk dat twee mensen van hetzelfde geslacht met elkaar trouwen. En sinds 2019 kunnen transpersonen hun genderaanduiding aanpassen zonder onomkeerbare aanpassingen aan hun lichaam. Maar nog steeds wordt het woord ‘homo’ veel als scheldwoord gebruikt. Is het voor partners van hetzelfde geslacht niet vanzelfsprekend om hand in hand op straat te lopen en kunnen kinderen in meeroudergezinnen slechts twee wettelijke ouders hebben. Ook heeft 22% van de LHBTIQA+’ers in Nederland ooit aangifte gedaan bij de politie van een fysieke of seksuele aanval. Nederland is van plaats drie naar plaats 13 gezakt op de lijst van meest LHGBTIQA+ vriendelijke landen. Cijfers die er niet om liegen.

Dus hoe goed, of hoe slecht gaat het eigenlijk?

Om dit te verkennen, organiseert Stichting Rainbow Collective in 2023 voor het eerst het Rainbow Collective Festival: de Stand van ons Regenboogland. Een evenement dat plaatsvindt in Nijmegen – de oudste Regenboogstad van Nederland – en we met verschillende cultuuruitingen kijken en onderzoeken wat de stand van zaken is wat betreft de LHBTIAQ+-emancipatie, met aanbevelingen voor de regenboogagenda én lessen voor de toekomst.

Join the collective!
Wissel van gedachten tijdens het debat. Verwonder je in het theater. Laat je ontroeren door films. Wandel door de Regenbooggeschiedenis van Nijmegen. Help als vrijwilliger. Praat na in het Rainbow Collective Café. Dans op de afterparty. Denk mee over de Stand van ons Regenboogland. Bepaal mee over aanbevelingen voor de regenboogagenda van de toekomst. Sluit je aan bij het collectief. Een beweging die ergens voor staat én gaat.

Join the collective!
https://rainbowcollectivefestival.nl/

https://www.facebook.com/events/1258466665101476/

Gegevens

Begin:
26 mei van 19:00
Einde:
28 mei van 20:00
Site:
https://www.facebook.com/events/1258466665101476/

Organisator

Rainbow Collective Festival
E-mail:
noreply@facebookmail_com

Locatie

Nijmegen
Nijmegen + Google Maps