Laden Evenementen

« Alle Evenementen

PLAY Nijmegen – Qi Gong

15 december van 19:15

OVER DIT EVENEMENT

Heb jij behoefte aan meer landen in je lijf en de energie weer door je lichaam te voelen stromen?

★ Qigong ★
Er zijn vele stijlen en vormen van qigong, ze behoren oorspronkelijk tot de inner martial arts; de energie en kracht cultivatie. Niet gebaseerd op fysieke kracht, maar op de cultivatie (kungfu) en beheersing van chi, energie.

Veel problemen en beperkingen van en in onze cultuur hebben te maken met te veel in je hoofd zitten, te weinig contact hebben met je lichaam en je gevoel en daardoor met je omgeving.

In de inner martial arts, wordt het lichaam gezien en benaderd als een geïntegreerd geheel van lichaam, ziel en geest. Dat is een bezielde beweging met bewustzijn en intentie. Dit is een continu ontwikkelingsproces. Het gaat er niet zozeer om het kunstje van de bewegingsvorm te kennen. Het gaat erom dat je je er lekker bij voelt en de energie gaat stromen.

Wat gaan we doen op deze avond? Na een goede warming up doen we een aantal staande meditaties, voor energie flow en kracht-ontwikkeling. Er zullen verschillende qigong en taichi diervormen en bewegingen langskomen, gerelateerd aan de elementenleer (aarde, lucht , water, hout, vuur). Ook een stukje yang-stijl tai chi en een wat zwaardere chen-stijl voor het verschil in gevoel en benenwerk.

★ Over Jorke ★
Met een verleden in judo en aikido, beoefent Jorke nu al een kleine 30 jaar taichi en qigong, vanuit lessen van grootmeesters in de yang-stijl en chen-stijl. Met veel plezier geeft hij les en doet hij research in alle mogelijke stijlen en richtingen. Om zo te kijken wat het meest bij iemand past en een brede visie te ontwikkelen. Dit ziet hij als een weg van zelf-transformatie. Daarnaast is hij homeopathisch consultant, waarin zijn interesse over het lichaam versus energie ook tot uiting komt. Zijn praktijk zit in Zutphen. Neem een kijkje op zijn site: http://www.tao-shi.nl/

~~~~~~~ Praktisch ~~~~~~~
►Voor: Speelse 20-ers en 30-ers
►Door: Jorke
Val je buiten de leeftijdscategorie, maar voel je je nog wel heel verbonden met onze doelgroep? Neem dan contact met ons op.
►Inloop: 19:15
►Workshop: 19:30 – 22:00
►Napraten/chillen: 22:00-22:15
►Locatie: Sarvata, Schependomlaan 17e, 6542 RL Nijmegen
►Kosten: €15,- of een strip van je PLAY strippenkaart

►Kaartjes: Het liefst vooraf via Hipsy
Als er nog plek over is, kun je aan de deur nog een kaartje kopen (contant of pin)

►Heb je een kaartje gekocht maar kun je toch niet meer komen? Dan kun je proberen om je kaartje zelf door te verkopen. Lukt dat niet? Fijn als je je dan even afmeldt via nijmegen@playcommunity.nl.

►Corona: Bij corona, blijf thuis 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Over PLAY!

PLAY = een community voor 20ers en 30ers die willen voelen dat ze leven! Het leven is zo’n rijke ervaring die geleefd wil worden! Hoe kom je in die diepte in jezelf en in contact met elkaar op authentieke manier, zonder hulp van alcohol of drugs? Niets moet, alles mag, come as you are.

Keywords: Positive vibes, openheid, natural high, vrijheid, gezond, PLAY revolution, verdieping, meditatie, mindfulness, trouw aan jezelf en verbinding met elkaar.

Gegevens

Datum:
15 december
Tijd:
19:15
Site:
https://hipsy.nl/event/6916-play-nijmegen-qi-gong

Locatie

Sarvata Centrum
Schependomlaan 17e
Nijmegen, 6542 RL NL
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *