Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Overuse-letsel onderste extremiteit bij sporters

28 mei van 09:00 tot 29 mei van 17:00

LET OP: dit is geen gratis scholing, klik voor actuele prijzen op de link

Taal scholing: Nederlands – Geaccrediteerd algemeen & sport register – Keurmerk: 14 punten – KRF: 13 punten – ProQKine: 24 NE

Wij doen ons uiterste best om onze scholingen in deze tijd door te laten gaan volgens nationale en internationale richtlijnen rondom COVID-19. Mocht er iets veranderen voor deze scholing, dan brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte.

Tegenwoordig is het aantal mensen dat aan duursport doet sterk toegenomen. Dit is dan vooral recreatief hardlopen en fietsen, maar ook de competitieve tak is sterk aan het groeien. Vanuit de praktijk weten we dat een groot deel van deze sporters een blessure oplopen tijdens het uitoefenen van deze duursporten. De blessures bevinden zich dan voornamelijk in de onderste extremiteit. Daarbij is het vaak zo dat deze blessures lang aanhouden, recidiverend zijn en inefficiënt worden behandeld. Maar wat is dan wel een effectieve manier van behandelen? Bart Dingenen geeft in zijn workshop een interessante kijk op ‘overuse’ blessures vanuit de duursport.

Doelstellingen

Inzicht te verkrijgen welke de meest voorkomende overbelastingblessures van het onderste extremiteit.
Inzicht te verkrijgen hoe bepaalde bewegingspatronen in relatie kunnen staan tot de belasting van specifieke structuren van de onderste extremiteit.
Inzicht te verkrijgen hoe bepaalde bewegingspatronen in relatie kunnen staan tot het ontwikkelen en het onderhouden van pathologie.
Inzicht te verkrijgen hoe verschillende segmenten binnen een kinetische keten met elkaar interageren.
Inzicht te verkrijgen welke multifactoriële aspecten kunnen bijdragen in het kader van overbelastingsletsels van de onderste extremiteit.
Inzicht te verkrijgen in de pathomechanismen van de meest voorkomende overbelastingsletsels van de onderste extremiteit.
In staat zijn op een gestructureerde manier een anamnese af te nemen in functie van de specifieke karakteristieken van overbelastingsletsels.
In staat zijn prioriteiten te kunnen stellen bij het klinisch onderzoek van patiënten met overbelastingsletsels van de onderste extremiteit.
In staat zijn vanuit de bevindingen uit de anamnese en het klinisch onderzoek een klinisch redeneer proces te volgen, om zodoende een geïndividualiseerd behandelprogramma op te stellen aan de hand van specifieke case-studies.
In staat zijn om de belangrijkste patronen vanuit een bewegingsanalyse te kunnen detecteren.
Inzichten en praktische vaardigheden te ontwikkelen om een oefenprogramma te kunnen uitwerken.
Inzichten te verwerven in het kader van motorisch leren bij het uitwerken van oefenprogramma’s.

Gegevens

Begin:
28 mei van 09:00
Einde:
29 mei van 17:00
Evenement Categorie:
Bekijk de evenement site

Locatie

Denkfysio
Nieuwe marktstraat 54d
Nijmegen, 6511AA NL
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *