Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Otto Tausk dirigeert Brahms’ Derde symfonie en Mendelssohns Vioolconcert – Phion

2 oktober 2021 van 20:00 tot 22:30

Otto Tausk dirigeert Brahms Derde symfonie – credit Sarah Wijzenbeek

Arnhem – Musis Sacrum 02.10 – 20.00 uur
Amsterdam – Het Concertgebouw 03.1011.00 uur
Nijmegen – De Vereeniging 26.0914.15 uur
Enschede – Muziekcentrum 24.09 20.00 uur

Chef-dirigent Otto Tausk dirigeert een romantisch symfonisch programma met de Derde symfonie van Brahms, Hänsel und Gretel van Humperdinck en Mendelssohns betoverende Vioolconcert, gespeeld door vioolvirtuoos Timothy Chooi. Dit concert is te beluisteren in Enschede, Nijmegen, Arnhem en Amsterdam.

Otto Tausk, chef-dirigent bij Phion en inmiddels internationaal gevierd dirigent kan zijn kracht, maar ook zijn souplesse kwijt in dit romantische symfonisch programma. Dat begint meteen al goed met de ouverture uit de sprookjesopera Hänsel und Gretel van Humperdinck. Minstens even betoverend is Mendelssohns enige Vioolconcert, zeker als het gespeeld wordt door de jonge vioolvirtuoos Timothy Chooi. ‘Zijn muzikaliteit is gevoelig, maar nooit sentimenteel’, schreef de Canadese pers over deze laureaat van de fameuze Koningin Elisabethwedstrijd van 2019.

Vrijheid blijheid
De Derde symfonie is veruit de vrolijkste die Brahms in zijn leven componeerde. Verliefd op een mooie jonge zangeres, maar ook opgelucht dat het op niets uitliep en hij vrijgezel kon blijven, was zijn motto voor het stuk ‘Frei aber froh’. Het is de basis voor deze montere symfonie van vrijheid blijheid. Maar ondanks al het majeur klinkt er zo nu en dan een vleugje weemoed door, alsof Brahms wil zeggen dat vreugde en melancholie onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Een schitterende symfonie, waarmee Otto Tausk zijn tweede seizoen als chef-dirigent bij Phion opent. 

Voor meer informatie en het kopen van kaarten www.phion.nl

Coronatoegangsbewijs
Het concert vindt plaats onder de dan geldende coronamaatregelen. Bij binnenkomst wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs – een geldige QR code vanuit de CoronaCheck-App of een geprinte versie hiervan – mogelijk in combinatie met een legitimatiebewijs. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de betreffende concertzalen.

Programma
Humperdinck – Ouverture ‘Hänsel und Gretel’
Mendelssohn – Vioolconcert
Brahms – Symfonie nr. 3
Concertgegevens
Otto Tausk – dirigent
Timothy Chooi – viool 

Enschede – Muziekcentrum 24.09 20.00 uur – € 35,00
Nijmegen – De Vereeniging 26.0914.15 uur – € 35,00
Arnhem – Musis 02.1020.00 uur – € 35,00
Amsterdam – Het Concertgebouw 03.1011.00 uur – € 29,00

Keizer Karelplein 2D
Nijmegen, NL
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.