Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Osain del Monte live concert

5 juni van 12:00 tot 15:00

Op eerste pinksterdag is er een lunchconcert in het Afrika Museum. De Cubaanse band Osain del Monte geeft in kleine bezetting een intiem concert. Het concert wordt ingeleid door Leendert van der Valk, muziekjournalist bij o.a. het NRC. Leendert zal vertellen over de relatie is tussen muziek uit Afrika en Cuba en gaat in gesprek met de bandleider Adonis ‘Panter’ Calderón.

Daarna is het swingen geblazen en geeft Osain del Monte een optreden. De muziek van deze groep is geworteld in de Afro-Cubaanse cultuur. Tijdens de slavernij namen tot slaaf gemaakten ritmes en liederen mee op de gedwongen reis met de slavenschepen. Deze relatie is nog altijd duidelijk aanwezig in de Cubaanse muziek.

Osain del Monte bestaat uit een groep percussionisten die gelaagde ritmische patronen laten horen. Zanger Ruben Bulnes laat zijn vlammende stem door de ruimte schallen, gevolgd door wonderlijk complexe samenzang, meestal in vraag- en antwoordvorm met de voorganger. Een muzikaal eerbetoon aan de voorouders, met avontuur en vernieuwing.

Het concert zelf is gratis, je betaalt alleen museumentree. Het is wel nodig om een online reservering voor het concert te maken via onze website.

Dit programma is in samenwerking met Music Meeting georganiseerd. Music Meeting Festival biedt al ruim dertig jaar een podium aan avontuurlijke muziek uit alle windstreken. Van hedendaagse Cubaanse pop tot Afrikaanse elektronica en van avant-garde uit Kuala Lumpur tot afrobeat uit New York. Tijdens het Pinksterweekend staat Park Brakkenstein in Nijmegen traditioneel drie dagen lang, met meer dan dertig concerten, in het teken van muzikale ontmoetingen. Dit jaar is het festival op 4, 5 en 6 juni met het thema ‘Cuba Upside Down’. Op zaterdag 4 juni speelt Osain del Monte live op het festival.

https://www.facebook.com/events/1075900943010237/

Gegevens

Datum:
5 juni
Tijd:
12:00 tot 15:00
Site:
https://www.facebook.com/events/1075900943010237/

Locatie

Afrika Museum
Afrika Museum + Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.