Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ōnder- Keep An Eye The Records On Tour

2 februari van 20:30

Jort Terwijn’s quintet Önder is winnaar van Keep An Eye The Records, en terecht, want ze zijn in muziek en line-up, waarin met twee bassen en twee basklarinetten all things bass centraal staan, totaal uniek en vernieuwend. Een niet te missen opening van het voorjaarsseizoen van Podium JIN in de Thiemeloods!

Line-up:

Jort Terwijn (NL)– Contrabas/Guitara Portuguesa/Synthesizer
Federico Calcagno (IT)– Basklarinet
Hristo Goleminov (PT) – Basklarinet
Alessandro Mazzieri (IT)– Basgitaar
Nick Thessalonikefs (GR)- Drums

Önder, Vol. 2 (release januari 2023)
Na het succesvol ontvangen debuutalbum Önder, vol.1, is het tweede album in de maak.
Het vervolg van vol.1 is een retrospectieve blik op de afgelopen twee jaar. Met nummers over o.a. (verloren) geliefden, buleria-ritmes, overstromingen, hersenorkanen, falende politici en ballet. Hiermee is het een weerspiegeling van de tijd en schijnt een hoopvol licht over de toekomst.

Net als in vol.1 creëert de band een nieuw referentiekader waar de conventies over hoe de bas moet worden benaderd, waargenomen en begrepen, overhoop worden gehaald.

De muziek van Önder is sterk geïnspireerd door musici als Petter Eldh, Rosalia, ADHD, Kali Malone en nog veel meer (veelal) Europese hedendaagse musici die spelen op het gebied van geïmproviseerde muziek, jazz, folkloristische muziek en pop.

Locatie

Thiemeloods
Leemptstraat 34
Nijmegen, nl
+ Google Maps