Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nieuwjaarsconcert met Dvořák & Kodály

15 januari 2023 van 14:15

Dirigent Henrik Schaefer brengt vrolijke feestmuziek uit de Balkan

Nieuwjaar met Phion, dat betekent feest. Met vrolijke muziek uit de Balkan, zoals de dansen van Dvořák en Kodály. En ook Liszts beroemde Hongaarse Rapsodie staat dit nieuwjaarsconcert op het programma. Met op de bok dirigent Henrik Schaefer, de bekende juryvoorzitter van ‘Maestro’, wordt dit het vrolijkste nieuwjaarsconcert.

Nieuwjaar in Oost-Europa

Phion viert dit seizoen Nieuwjaar in Oost-Europa, met een veelheid aan melodieën en composities die reiken van de Oostzee tot diep in de Balkan. Feestelijke muziek waarop je zingend en dansend het nieuwe jaar in gaat. Muziek, soms klassiek, soms uit het hart van het volk, soms een fascinerende kruisbestuiving tussen volksmuziek en klassieke muziek. Zo liet Dvořák zich in zijn Slavische dansen inspireren door Boheemse furianten, polka’s en dumka’s. Liszt is puur Hongaars in zijn beroemde Tweede Rapsodie, en de dansen die Kodály uit zijn geboortestad Galanta haalde zijn een schitterende mengeling van Tsjechische en Hongaarse volksmelodieën.

Maestro Schaefer

Voor dit bijzondere concert heeft Phion Henrik Schaefer uitgenodigd. Als juryvoorzitter van ‘Maestro’ heeft hij met heel veel plezier bekende Nederlanders begeleid en beoordeeld op hun eerste optreden op de bok. Met hetzelfde plezier staat hij nu zelf voor het orkest in dit vrolijke Oost-Europese concert, zeker met zijn vakkundigheid en jarenlange ervaring. Lange tijd was hij chef van de opera in Göteborg, sinds kort directeur van de Folkopera Stockholm en in Nederland een bekend gezicht bij Holland Symfonia. Phion wenst je een goed begin van het nieuwe jaar.

Dirigent

Henrik Schaefer

Programma

Dvořák – Slavische dans opus 46 nr. 1
Dvořák – Slavische dans opus 72 nr. 2
Dvořák – Slavische dans opus 72 nr. 7
Kodály – Dansen uit Galanta
Liszt – Hongaarse Rapsodie nr. 1

Locatie

Concertgebouw de Vereeniging
Keizer Karelplein 2D
Nijmegen, NL
+ Google Maps