Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zondagmiddagconcert Amor in Mineur door Mythisch met Muziek in Hotel Erica

26 september van 16:00 tot 17:00

Mythisch met Muziek
“Concert in een verhaal, verhaal in een concert”

Ovidius was de speelse dichter van de liefde. Sommige lopen goed af maar meestal zijn het onmogelijke liefdes. Centraal in ons programma staat het ongelukkige liefdesverhaal van Orpheus, die eerste mythische muzikant. U hoort muziek uit de opera Orfeo ed Euridice van Offenbach, Pan van A. Rouseel, Syrinx van Debussy en nog veel meer muziek dat de de liefde weerspiegelt in al haar facetten.

Muziek en verhalen. Een gouden combinatie. Eeuwenlang hebben componisten zich laten inspireren door oude verhalen. Zo schreef Gluck een opera over Orpheus en baseerde Reinecke zijn sonate “Undine” op een oude Duitse legende. Mythisch met Muziek brengt muziek en verhalen opnieuw samen in concertvertellingen.

Professionele verhalenverteller Paul Groos brengt de verhalen mee, fluitiste Heleen de Witte en pianist Rob van Heck, bevlogen en ervaren musici, zorgen voor de muziek. Met zijn drieën leiden ze u rond door de wereld van mythen, sprookjes en legenden. En dat zonder afbreuk te doen aan de sfeer van een concert en de kracht van een vertelling.

Zo wordt bekende muziek in een nieuw daglicht geplaatst en krijgt minder bekende muziek een heel nieuwe context. De verhalen worden door de muziek van een bijzondere dimensie voorzien. Kortom: de muziek versterkt de verhalen en de verhalen versterken de muziek. Zo wordt een concertvertelling een harmonieus geheel, waarbij het soms niet duidelijk is of het verhaal nu door de verteller of door de musici wordt verteld. Hoort u het verhaal in de muziek?

Dit programma is mogelijk gemaakt door ‘CultuurCadeau’: Rabo Cultuurpitch, Poelmann van den Broek, RC Rijk van Nijmegen, Vierdaagsefeesten, De Lindenberg, Nijmegen Klinkt & Stichting Vlegel

E-mail organisator: info@nijmegenklinkt.nl
Website locatie: www.stevenskerk.nl

Adres locatie:
Molenbosweg 17, Berg en Dal

Gegevens

Datum:
26 september
Tijd:
16:00 tot 17:00
https://www.facebook.com/events/381339300373858

Locatie

Fletcher Hotel-Restaurant Erica
Molenbosweg 17
Berg en Dal, 6571BA NL
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *