Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Markus Stockhausen Group

5 mei van 20:30 tot 23:30

Markus Stockhausen wordt gezien als een van de grote jazzmuzikanten uit Duitsland. Voortdurend op zoek naar nieuwe uitdrukkingsmogelijkheden, begeeft hij zich op het snijvlak van jazz, klassiek, nieuwe en elektronische muziek. Stockhausen bracht diverse albums uit op ECM Records en werkte samen musici als Arild Andersen, Ralph Towner en Terje Rypdal.

Stockhausen staat bekend om zijn filmische composities, lyrische improvisaties en harmonieus samenspel. De trompettist werkte in het verleden regelmatig samen met zijn in 2007 overleden vader, de fameuze componist Karlheinz Stockhausen.

De Markus Stockhausen Group is een ensemble met bekende virtuoze musici:
Markus Stockhausen – Flügelhorn/Trompet, Jeroen van Vliet – piano/keys, Jörg Brinkmann – cello, Christian Thomé – drums.

Alle vier de musici zijn virtuoos op hun instrumenten en hebben een breed palet aan ervaring. Elektronische geluiden versterken de soundscapes van de groep. De muziek voelt dicht bij jazz, maar kan een meer klassiek – of eigentijds – georiënteerd publiek evenzeer verbazen. In 2021 voegde pianist Jeroen van Vliet zich bij de groep en daarmee ook zijn unieke stem aan het geheel.

Vanavond is dit bijzondere internationale kwartet te gast bij Podium JIN.

https://www.youtube.com/watch?v=l2yhNzNtXrs

https://www.facebook.com/events/691113355641901/

Gegevens

Datum:
5 mei
Tijd:
20:30 tot 23:30
https://www.facebook.com/events/691113355641901/

Locatie

Thiemeloods
Thiemeloods + Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.