Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lucas Santana Quintet ism Keep an Eye

14 april van 20:30 tot 23:30

Vanaf het moment dat hij in 2015 aan kwam op het Conservatorium van Amsterdam speelt de veelzijdige en energieke Braziliaanse saxofonist, klarinettist en fluitist Lucas Figueiredo Santana (1993) in een enorm aantal bands.

Er waren trio’s, kwartetten, kwintetten en bigbands die een breed scala aan jazz, blues, soul en uiteraard Braziliaanse muziek bestreken. En zelfs het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest deden een beroep op hem. Ook internationaal valt hij op. Zo won hij in 2021 de Downbeat studentenprijs.

De saxofonist noemt grootheden als Charlie Parker, Cannonball Adderley, John Coltrane en Joe Henderson als invloeden, maar ook jongere blazers als Joshua Redman en Miguel Zenón.

Inmiddels focust de net afgestudeerde Santana zich op zijn eigen 5tet, waarvan ZenneZ Records dit jaar het overtuigende debuutalbum Reflections uitbracht. De muziek is gecomponeerd en opgenomen tijdens de lockdown van 2020 en reflecteert Lucas’ persoonlijke bespiegelingen over zijn leven en de wereld waarin hij leeft.

Onlangs verscheen zijn 2e album Ambivalence dat wederom hoge ogen gooit . De muziek van Lucas Santana heeft die energieke hardbop-vibe, maar Santana’s Braziliaanse roots klinken zeker ook door. Deze jonge talentvolle saxofonist is er klaar voor om de internationale concertpodia te gaan veroveren!

https://www.facebook.com/events/649597546277153/

Gegevens

Datum:
14 april
Tijd:
20:30 tot 23:30
https://www.facebook.com/events/649597546277153/

Locatie

Thiemeloods
Thiemeloods + Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.