Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Linux Usergroup Nijmegen: mobiele Linux telefoon + Website met python/flask

8 juni van 20:00 tot 22:30

De honderdenzesde bijeenkomst is op dinsdag 8 juni 2021 wegens de anti-Corona maatregelen NIET op onze reguliere locatie, maar virtueel met behulp van videoconferencing. Gratis toegang.

Om de bijeenkomst bij te wonen heb je geen speciale software nodig. We maken gebruik van een BigBlueButton server van Veilig Samenwerken. Een standaard webbrowser is voldoende (en vanzelfsprekend een computer, webcam en microfoon). Uit ervaring weten we dat Google Chrome of Firefox het best werken. De link naar de bijeenkomst publiceren we om 19:00 uur op https://linuxnijmegen.nl/

Programma:

20:00 uur – Een mobiele telefoon op Linux [niveau: alle] – Peter Martin
Veel mobiele telefoons werken op Android en die maakt gebruik van een aangepaste versie van de Linux kernel. Android is ontwikkeld door een consortium van bedrijven en gesponsord door Google. De meeste Android telefoons worden geleverd met Google Mobile Services waarmee je gebruik maakt van Google cloud services (o.a. Google Play).

De PinePhone biedt eindgebruikers de mogelijkheid om Linux op de mobiele telefoon te gebruiken. De telefoon wordt ondersteunt door een community van ontwikkelaars van verschillende Linux distibuties die dergelijke distributies voor de telefoon verder ontwikkelen. Peter vertelt over de PhinePhone en de voor- en nadelen.

21:00 uur – Het maken van een website met python/flask (deel 1 van x) [niveau: gevorderden] – Oscar Buse
Bij het maken van een website heb je veel keuze’s:
Platte html, cms, of anderszins dynamisch?
Welke taal / talen?
Wel of geen framework, zo ja, welke?
Marktaandeel / perspectief?

Oscar zal in dit deel bovenstaande vragen beantwoorden en uitleggen waarom hij op dit moment iets ontwikkelt in python / flask. Tevens wordt, mits de discussie het toelaat (;-)), alvast iets getoond van de eerste opzet in python / flask

22:00 uur – Einde.

Gegevens

Datum:
8 juni
Tijd:
20:00 tot 22:30
Evenement Categorie:
Bekijk de site van Evenement

Locatie

Online event

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *