Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Linux Nijmegen: HTTP Security Headers + Blockchain

11 mei van 20:00 tot 22:30

De honderdenvijfde bijeenkomst is op dinsdag 11 mei 2021 wegens de anti-Corona maatregelen NIET op onze reguliere locatie, maar virtueel met behulp van videoconferencing. Gratis toegang.

Om de bijeenkomst bij te wonen heb je geen speciale software nodig. We maken gebruik van een BigBlueButton server van Veilig Samenwerken. Een standaard webbrowser is voldoende (en vanzelfsprekend een computer, webcam en microfoon). Uit ervaring weten we dat Google Chrome of Firefox het best werken. De link naar de bijeenkomst publiceren we om 19:00 uur op https://linuxnijmegen.nl/

Programma:

20:00 uur – HTTP Security Headers [niveau: gevorderden] – Peter Martin
Om de communicatie tussen bezoeker (browser) en website te beschermen, werken veel websites tegenwoordig via https (met SSL/TLS certificaten). Een extra beveiliging is HTTP Security Headers. Via de HTTP-headers communiceert de server dan aan de browser welke extra privacy- en veiligheidsmaatregelen er gelden. Peter vertelt over de HTTP Security Headers, hoe je ze in kunt stellen en kunt testen.

21:00 uur – Blockchain [niveau: gevorderden] – Oscar Buse
Aan de hand van de instructie video’s van Savjee gaan we kijken wat een blockchain is. En hoe we deze zelf kunnen programmeren (met Javascript). Aan het eind hebben we nog geen eigen munt maar hopelijk wel een iets beter beeld van het principe van de blockchain.

22:00 uur – Einde

Gegevens

Datum:
11 mei
Tijd:
20:00 tot 22:30
Evenement Categorie:
Bekijk de site van Evenement

Locatie

Online event

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *