Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leven vanuit een (Jungiaans) Wereldbeeld, een levensweg naar authenticiteit

Leven vanuit een (Jungiaans) Wereldbeeld

28 november 2021 van 11:00 tot 16:00

Leven vanuit een (Jungiaans) Wereldbeeld, een levensweg naar authenticiteit (DEEL 1)

We leven allemaal vanuit een wereldbeeld. Vaak is dat impliciet en vaak ook is het verborgen achter de hoofdstroom van denken en voelen waarbinnen onze maatschappij zich beweegt. In hoe we omgaan met elkaar, in wat kan of mag en niet kan of mag, hoe we omgaan met leven en dood, lijden en verdriet, pijn en ziekte, loyaliteit en verraad, compassie en weerzin.

Doel van het ontwikkelen van je bewustzijn (en van analytische therapie) is hier meer inzicht in te krijgen en vanuit toegenomen meesterschap hierin keuzes te maken die passen bij de persoon die je bent en wilt worden.

Dit eerste seminar bespreekt wat een wereldbeeld is en wat componenten zijn van een wereldbeeld dat uitgaat van de centrale gedachte, dat de werkelijkheid zich ontvouwt naar de gedachten die je daarover en over jezelf (daarin) hebt. En vooral welke mogelijkheden jou ter beschikking staan om je gedachten en gevoelens te onderzoeken en te regisseren, zodat zich een persoonlijke werkelijkheid kan gaan ontvouwen die zich gaat voegen naar je innerlijke bestemming.

In de aan dit seminar gekoppelde workshop, dat op 20 februari 2022 plaatsvindt, zullen oefeningen worden gedaan die het aangeboden gedachtengoed tot een ervaringsbeleving gaan brengen.

Voetnoot!

Niets is waar maar als je niet iets (tijdelijk) voor waar aanneemt komt je nooit voorbij het inzicht dat je al had vanuit de context van een stilstaand wereldbeeld. Deze seminars reiken geen dogma’s aan maar casco elementen van waaruit je je eigen wereldbeeld assembleert.

Meer informatie: www.jungiaansinstituut.nl/

Workshops Nijmegen

Lankforst 26-10
Nijmegen, 6538 GX Nederland
+ Google Maps
024 – 344 0084
Bekijk de site van Locatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.