Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KletsCollege: Hoe stimuleer ik de taalontwikkeling van mijn kind?

18 mei 2021 van 20:00 tot 21:30

Als ouder kijk je altijd uit naar het moment dat je kind zijn of haar eerste echte woordjes zegt. Sommige kinderen doen dat al heel vroeg, anderen stellen het geduld van hun ouders op de proef. Kun je daar als ouder wat aan doen? Wanneer moet je je zorgen maken? En hoe verloopt de taalverwerving na die eerste woordjes? Wat heeft je kind nodig om taalvaardig te worden? Welke rol kun jij als ouder daarin spelen? In dit college hoor je in het kort wat daarover bekend is in de wetenschap. Er is volop ruimte om vragen te stellen en in discussie te gaan.

Paula Fikkert doet al meer dan dertig jaar onderzoek naar hoe kinderen taal leren. Zij geeft inzicht in wat we weten over het vroege taalleren van baby’s en wat we ervan kunnen leren voor later.

Dit is de eerste aflevering in een reeks van drie KletsColleges voor (groot)ouders over kinderen en taal, georganiseerd door Kletskoppen in samenwerking met het Baby and Child Research Center. Meer informatie en aanmelden: www.kletskoppenfestival.nl/kletscolleges