Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kika Sprangers/Irene Reig Quintet

22 juni van 20:30 tot 23:30

Met haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities behoort de Nederlandse saxofonist, componist en bandleider Kika Sprangers (Nijmegen, 1994) tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is.

Samen met Irene Reig (Barcelona 1993) presenteert zij nu een nieuw project: Alto For Two. Twee van de meest creatieve, jonge saxofonistes van de huidige Europese jazz scene slaan de handen ineen en creëren een programma met uitsluitend eigen werk.

Kika Sprangers en Irene Reig zijn twee uitvoerende componisten met sterke artistieke visies. Beiden hebben een fris, eigen geluid ontwikkeld waarbinnen zij verschillen, maar elkaar ook vinden. Alto for Two is een uitdagende combinatie van twee alt spelers die het instrument volledig naar hun eigen hand hebben gezet. Kika en Irene willen met dit project de rol van vrouwen binnen de huidige jazzscene naar voren brengen gezien de ondervertegenwoordiging van vrouwelijke instrumentalisten op de internationale podia.

Kika Sprangers / Irene Reig Quintet is een band met louter generatiegenoten; een showcase van wat de nieuwe generatie jazzmusici voor ons in petto heeft.

Bezetting:
Kika Sprangers – saxen
Irene Reig – altsax
Xavi Torres – piano
Sun-Mi Hong – drums
Thomas Pol – contrabas

https://www.facebook.com/events/487350439725138/

Gegevens

Datum:
22 juni
Tijd:
20:30 tot 23:30
Site:
https://www.facebook.com/events/487350439725138/

Locatie

Lindenberg
Nijmegen, NL + Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.