Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Phion KERSTCONCERT met de Zesde symfonie van Mahler – De Vereeniging

Otto Tausk Kerstconcert met Mahler 6 – foto Sarah Wijzenbeek

Otto Tausk Kerstconcert met Mahler 6 – foto Sarah Wijzenbeek

Van 10.12.2021 t/m 26.12.2021 in Arnhem, Nijmegen, Enschede, Zwolle, Apeldoorn en Doetinchem

Op 11 december in De Vereeniging in Nijmegen – Concert is verplaatst van de avond naar de middag

11 december 2021 van 14:00 tot 16:30

Chef-dirigent Otto Tausk en 107 musici spelen met grandeur

Phion en Otto Tausk zetten de kersttraditie voort, met de Zesde symfonie van Mahler. Een meester­werk waarvoor het orkest groots uitpakt. Maar liefst 107 musici op het podium laten de muzikale emoties voortduren en in elkaar overvloeien. Schitterend, aangrijpend en recht in het hart. Dat wordt een kerstfeest met grandeur in Arnhem, Nijmegen, Enschede, Zwolle, Apeldoorn en Doetinchem.

Mahler-vertolker

Chef-dirigent van Phion, Otto Tausk heeft zich ontpopt als een ware Mahler-vertolker. En niet zonder reden: ‘Mahler is een essentiële componist, een sleutelfiguur, die de muziekgeschiedenis voorgoed heeft geopend naar nieuwe wegen. Zijn muziek verlangt van alle musici een onbevreesde moed, een volledige overgave en spreekt de luisteraar aan recht in het hart’, aldus Tausk. Vorig jaar dirigeerde hij met Kerst bij Phion de Lieder aus Des Knaben Wunderhorn met unaniem lovende recensies. Maar ook elders stond Mahler de afgelopen jaren veelvuldig bij hem op de lessenaar, compleet met een Mahler-festival bij het Vancouver Symphony Orchestra.

De ‘Tragische’

Phion en Otto Tausk zetten de kersttraditie met Mahler ook dit jaar voort. Met maar liefst 107 musici op het podium pakt het orkest groots uit met de Zesde symfonie. Een werk waar mineur en majeur voortdurend in elkaar overlopen, het ene moment diep triest in de afgrond, het andere moment euforisch in de wolken. Een symfonie, ontstaan in één van de gelukkigste periodes van zijn leven, maar die door zijn sombere dramatiek als de ‘Tragische’ de geschiedenis inging. Zijn geliefde Alma herinnerde zich later: ‘Geen van zijn werken kwam zo recht uit zijn hart als deze symfonie.’ Schitterende en aangrijpende muziek waarmee Phion en zijn chef 2021 met grandeur afsluiten.

Meer informatie en kaarten bestellen: www.phion.nl

Keizer Karelplein 2D
Nijmegen, NL
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.