Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kerstconcert met Mahlers Derde symfonie

20 december van 20:15

Geniet van deze symfonische traditie

Kerst bij Phion? Dan mag Mahler niet ontbreken! Dit jaar wordt de traditie gevierd met Mahlers Derde. Een monument, en misschien wel de langste symfonie ooit geschreven. Onder leiding van de ervaren dirigent Claus Peter Flor wordt dit werk gespeeld. Precies 175 jaar nadat een voorloper van Phion als eerste orkest In Nederland Mahler speelde met zijn Derde symfonie. Geniet van een imposant kerstconcert met een verhaal van de liefde.

Mahler met kerst

Phion, kerst en Mahler zijn drie begrippen die je bijna in één adem kunt noemen. Het orkest heeft een mooie traditie opgebouwd om met kerst één van Mahlers symfonische monumenten voor het voetlicht te brengen. En dat is niet voor niets: het was een voorloper van Phion, de Arnhemse Orkest Verenging o.l.v Martin Heuckeroth, die in 1903 in Musis Sacrum met de Derde symfonie voor het eerst orkestmuziek van Mahler in Nederland uitvoerde. Om die reden kiest Phion in het jaar dat Musis Sacrum 175 jaar bestaat voor diezelfde Derde symfonie om de traditie van Mahler-kerstconcerten voort te zetten.

De imposante Derde

Mahlers Derde is niet zomaar een symfonie. Met zijn lengte van honderd minuten is het misschien wel de langste symfonie ooit geschreven. Een symfonie die in zes delen een schitterend verhaal vertelt volgens de deeltitels die Mahler er oorspronkelijk aan gaf. Zo horen we de bloemen op het veld, de dieren in het woud, de mensen op aarde en de engelen in de hemel. Maar het mooist is het slot met het verhaal van de liefde. Voor dit alles vraagt Mahler een altsolo, een koor van vrouwen en kinderen en een groot orkest. Met zijn meer dan veertig jaar ervaring is Claus Peter Flor de ideale dirigent voor deze imposante symfonie.

Dirigent & solisten

Claus Peter Flor – dirigent
Katarina Bradić – mezzosopraan
Consensus Vocalis – koor
Nationaal Kinderkooor – koor

Programma

Mahler – Symfonie nr. 3

Locatie

Concertgebouw de Vereeniging
Keizer Karelplein 2D
Nijmegen, NL
+ Google Maps