Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jungs Rode en Zwarte Boeken (Deel 1)

Herhalend evenement bekijk alles
Jung

9 januari van 11:00 tot 16:00

Jungs Rode en Zwarte Boeken (Deel 1)

Rond 1913 begon Carl Jung aan een uitgebreid en ingrijpend zelfonderzoek. Zijn reis naar binnen noemde hij zijn confrontatie met het onbewuste. De kern van zijn bevindingen schreef hij op in het beroemde Rode Boek, gemaakt tussen 1915 en 1930.  In het boek ontwikkelt hij zijn theorieën over de archetypen, het collectieve onbewuste en het proces van individuatie. Hiermee transformeerde hij de psychotherapie van een praktijk die zich bezighield met de behandeling van zieken tot een middel voor een hogere ontwikkeling van de persoonlijkheid.

Jung beschouwde het Rode Boek als zijn belangrijkste werk maar tot 2009 was het boek niet voor een groot publiek beschikbaar. De publicatie ervan gaf een nieuwe draai aan de receptie van Jungs werk. Dat was nog meer het geval met het verschijnen van de Zwarte Boeken, in 2020. Deze collectie notitieboeken (1913-1917) zijn een onmisbare bron voor het beter begrijpen van het zowel het Rode Boek als de rest van Jungs oeuvre.

Dr. Tjeu van den Berk spreekt in deze twee bijeenkomsten over de bijzondere inhoud en het onmiskenbare belang van beide publicaties. De seminars zijn boeiend voor iedereen die geïnteresseerd is Jung of de dieptepsychologie in bredere zin. Voorkennis is niet vereist.

Prijs € 65,- per seminar. Beide seminars voor € 110,-

* Noot voor derdejaarsstudenten: de bijeenkomst over het Rode Boek zit ook in het collegejaar 2021-2022. Pas dus even op voor onnodige dubbelingen.

Meer informatie: https://www.jungiaansinstituut.nl/

Lankforst 26-10
Nijmegen, 6538 GX Nederland
+ Google Maps
024 – 344 0084
Bekijk de site van Locatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.