Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jelle Brandt Corstius – Grensland

19 mei van 20:00 tot 23:00

Een theatercollege langs de grenzen van Oekraïne en Rusland.

Het is oorlog in Europa. Elke dag schrijnende beelden in het nieuws van bombardementen en massa’s vluchtelingen. Strenge sancties voor de agressor Rusland, en Europa dat is wakker geworden en zichzelf bewapent. Het is duidelijk dat deze oorlog niet snel voorbij zal zijn. Dit gaat grote gevolgen hebben, ook voor ons in Nederland, waar we afhankelijk zijn van Russisch gas.

Deze oorlog zal een hele generatie bepalen en het is van belang dat we de context en aanloop te zien krijgen. Hoe komt het dat er zowel Oekraïners als etnische Russen in Oekraïne wonen? En die etnische Russen, voelen die zich Russisch of Oekraïens? Hoe komt het dat Kiev zo’n belangrijke historische betekenis heeft voor Russen? Waarom beschouwen Russen en Oekraïners zichzelf als een broedervolk?

Het theatercollege gaat ook in op andere grenslanden. Want wie zegt dat Poetin stopt bij Kiev? Jelle kijkt ook naar de Baltische staten, Polen en Georgië. Wordt hun soevereiniteit bedreigd? Hoe bereiden zij zich voor op een invasie? En waar smeult het nog meer..?

https://www.facebook.com/events/654709568959196/

Gegevens

Datum:
19 mei
Tijd:
20:00 tot 23:00
Site:
https://www.facebook.com/events/654709568959196/

Locatie

Lindenberg
Nijmegen, NL + Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.