Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ilse DeLange | Doornroosje, Nijmegen

19 september van 19:00 tot 23:00

‘Gravel & Dust’ is de titel van het nieuwe album van Ilse DeLange. Met dit album zet Ilse een nieuwe stap vooruit. Het is een aanwakkering van een oud en vertrouwd vuur. Een terugkeer naar haar bron van roots, folk en americana.

De cirkel wordt rondgemaakt door samen te werken met de man die een hoofdrol speelt in de muziek op haar debuut ‘World Of Hurt’: T-Bone Burnett. Deze grootheid produceerde en speelde gitaar op het nieuwe album van Ilse. ‘Ik heb zo vaak in de studio zijn werk gebruikt als referentie. Als ik dan wilde duidelijk maken hoe ik vond dat iets moest klinken, noemde ik zijn album met Robert Plant en Alison Krauss’. Burnett werkte in het verleden samen met o.a. Roy Orbison, Elton John en Elvis Costello.

Het nieuwe album is meer dan een verzameling van tien liedjes, het is een echt álbum, niet voor niets verschijnt het ook op vinyl. Een eenheid van sfeer, een introverte, warme liefdesverklaring aan een weldadige bron van muziekliefde. Het is alsof T-Bone Burnett Ilse DeLange in een kamer heeft gezet. Op een kruk met een gitaar, en één spotje op haar heeft gericht, met in de schemer om haar heen, muzikanten die zó goed zijn dat ze geen behoefte hebben om dat steeds te bewijzen. Geen woord te veel, geen noot om de noot, nergens virtuositeit om de bravoure.

Op ‘Gravel & Dust’ is elk akkoord en iedere zin dienstbaar aan de zuidelijk Amerikaanse sfeer van ingetogen melancholie. ‘Back to the ashes and the rust / Back to that ancient rolling storm of desire that once was us / Back to the gravel and the dust’. Het album verschijnt vrijdag 6 september.

Gegevens

Datum:
19 september
Tijd:
19:00 tot 23:00
Evenement Categorie:
Bekijk de site van Evenement

Locatie

Doornroosje
Stationsplein 11
Nijmegen, nl
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *