Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

​​Hortuscafé ‘Bomen over bomen’

17 mei van 18:00 tot 21:00

​Het eerste Hortuscafé van dit jaar in Hortus Nijmegen gaat over bomen. Bomen zijn onmisbaar in ons ecosysteem. Ze bieden voedsel en onderdak, verkoelen, stralen kracht uit, inspireren… En bovenal roepen ze veel emotie op.

Het café ‘Bomen over bomen’ op woensdagavond 17 mei (aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur) is een mix van verhalen, interviews, beleven en muziek.

🌳 We beginnen met een rondleiding langs een aantal bomen in de Botanische Tuin. Gezond, ziek, verbrand, krachtig: op vier plekken vertellen hortulanus Bas Budel en anderen wat de bomen ons te vertellen hebben.

🌳 Vervolgens komt onder de grote parasol in de Theetuin Thijs Oude Nijhuis, adviseur groen van de gemeente Nijmegen, aan het woord: hoe komt het bomenbeleid van de gemeente tot stand, wat is de kern ervan?

🌳 Morgan Ruben zoomt in op het landelijk bomenbeleid.

Er is veel ruimte voor vragen aan de sprekers en discussie met het publiek. Allround presentator Ron Vervuurt leidt het Hortuscafé.

Gedurende de avond treedt zangeres Catherine Schuurman een paar keer op, met live begeleiding van haar pianiste. Ze zingt prachtige chansons in het Frans en Nederlands.

Tickets (8,79 euro) zijn te koop via:
https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/hortus-cafe-bomen-over-bomen

De prijs is inclusief een pauzedrankje en servicekosten.
(studenten betalen 5,79 euro)

Gegevens

Datum:
17 mei
Tijd:
18:00 tot 21:00
Evenement Categorie:
Site:
https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/hortus-cafe-bomen-over-bomen

Locatie

Hortus Nijmegen
d'Almarasweg 22d
Nijmegen, 6525 DW NL
+ Google Maps