Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Han Bennink & Jelle Roozenburg – JIN Vinyl Club

15 april van 19:30

Podium JIN start een nieuwe club: de JIN Vinyl Club!

De JIN Vinyl Club gaat onregelmatig live concerten in de Nijmeegse Galloway Studio organiseren voor maximaal 40 mv publiek. Concerten die, waar je bij bent, worden opgenomen en in gelimiteerde genummerde oplage uitkomen op een een schitterend vormgegeven 180 grams vinyl-album. Ter plekke kun je intekenen op het album dat 4-6 maanden later verschijnt, waarna wij het opsturen naar je huisadres. Op voorhand collectors items, geproduceerd door Sebastiaan van Bijlevelt op het Sound Of Niche-label.

Deze concerten zijn slechts door 40 bezoekers bij te wonen, dus Join the Club! De ticketverkoop is in de eerste ronde direct gekoppeld aan het album, je koopt bestelt dus een toegangsticket én het album in een combi-ticket. Gezien het beperkte aantal plaatsen is de kans aanwezig dat tickets uitverkopen. De ticket-verkoop start op 1 maart 12.00. De tweede ronde, ticket only, start 1 april, mits niet al uitverkocht.

Han Bennink en Jelle Roozenburg speelden enkele jaren terug voor het eerst samen op uitnodiging van festival RAUW Rotterdam. Dat leverde een dusdanige klik en muzikaal avontuur op dat een nieuw duo geboren was. Mede door de Corona-periode en een hele reeks van ICP-optredens n.a.v. Han’s 80ste verjaardag vorig jaar waren live gigs van de twee nog zeldzaam. Hoog tijd dus om de twee naar Nijmegen te halen voor de kick-off van de JIN Vinyl Club in de splinternieuw gebouwde (zojuist binnen de Vasim verhuisde) Galloway Studio.

Han Bennink (1942) kunnen we met een gerust hart beschouwen als de grootste nog levende jazzmuzikant die ons land heeft voortgebracht. Levende legende. Fenomeen. Uniek. Bepalend voor de geschiedenis van de jazz in tal van decennia. Met 80 jaar op de teller nog totaal energiek. Haalt muziek uit alles waar maar met stokken geluid uit te krijgen is, een natuurkracht die alles beheerst van swing en hardbop tot free jazz en impro. De man zien spelen is een belevenis onvergelijkbaar met wat of wie dan ook.

Jelle Roozenburg (1995) studeerde aan het conservatorium Codarts in Rotterdam waar hij jazzgitaar studeerde bij o.a. Ed Verhoeff en Reinier Baas, maar ook compositielessen bij Stefan Lievestro en Paul van Brugge. Tijdens zijn studie speelde hij in verschillende bands en projecten. Ook vormde hij zelf groepen om zijn eigen muziek ten gehore te brengen, S.T.O.K. en Fat Easy Grey. Momenteel speelt hij in veel uiteenlopende bands waaronder New Rotterdam Jazz Orchestra, Shoebills, Lucy Woodward, Bonsai Panda, Alexander (van Popta Quartet), Jo Goes Hunting, Spunk!, Asbest, Willem!, Soil painting, Electric Regions, ROEST, en met drummer Han Bennink. Daarnaast is hij actief als componist. In 2020 is hij begonnen aan een master elektronische en klassieke compositie aan Codarts bij René Uijlenhoet en Robin de Raaff. Hij componeert o.a. muziek voor Bonsai Panda, New Rotterdam Jazz Orchestra, Domestica Orchestra, Lucy Woodward en Shoebills. Momenteel is hij bezig aan zijn solo plaat voor electronica.

Twee geniale geesten kortom, wat samen geheid vuurwerk op gaat leveren waarbij we op voorhand niet durven zeggen welke kant het opgaat, behalve dat het wel eens een historische, om niet te zeggen epische, avond kan worden die geen enkele rechtgeaarde jazzliefhebber wil missen. Dat geldt evenmin voor het later te verschijnen album, geperst op audiofiel 180 grams vinyl, en voorzien van artwork door (tevens beeldend kunstenaar) Han Bennink himself.

Kaartverkoop start 1 maart 12.00 uur voor concert EN album-reservering voor 45,- incl. BTW. album verzending.
Indien niet uitverkocht zullen de resterende tickets voor alleen het concert (geen album incl.) vanaf 8 april verkocht worden.

De studio gaat open om 19.30 uur, kom op tijd voor adresregistratie en een kleine verrassing!
Adres Galloway Studio’s: Kolk 1, VASIM, Nijmegen.

Gegevens

Datum:
15 april
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:
Site:
https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/jin-vinyl-club-han-bennink-jelle-roo

Locatie

Galloway Studio