Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Goodbye internet – ODDSTREAM Art & Technologie

Herhalend evenement bekijk alles
Goodbye internet - Oddstream

Beeld Mariana Marangoni

25 november 2021 van 08:00 tot 17:00

Oddstream organiseert minifestival over een wereld zonder internet  

25 t/m 27 november 2021 onderzoekt Oddstream hoe de wereld eruit zou zien zonder internet tijdens het minifestival Goodbye Internet. Tijdens drie avondprogramma’s gaan kunstenaars, schrijvers en onderzoekers met elkaar in gesprek over digitaal verval, het archiveren van het internet en behekste machines. Het festival vindt plaats online (op donderdag) en in Hubert (op vrijdag en zaterdag). De voertaal is Engels.  

Een wereld zonder internet 
In oktober kregen we er al even mee te maken toen Facebook, Instagram en Whatsapp urenlang niet te bereiken waren. Het leidde tot gestreste influencers, onbereikbare vrienden en verdwenen familiefotoalbums, maar ook tot hele infrastructuren die het begaven op plekken die afhankelijk zijn van Facebook voor hun toegang tot het internet. Oddstream duikt tijdens Goodbye Internet in de huidige doodlopende wegen en toekomstige grenzen van het internet. Wat kunnen we leren over het einde van het internet? 

25/11: Infinite Detail 
Op 25 november gaat Tim Maughan (CA/VK), auteur van sci-fi roman Infinite Detail, in gesprek met kunstenaar en onderzoeker Ingrid Burrington. Samen zullen ze spreken over science fiction, verborgen digitale infrastructuren en de impact van onoverzienbare laat-kapitalistische systemen. 

26/11: Internet Ruins 
Kunstenaars Richard Vijgen (NL), Mariana Marangoni (VK/BR) en Michiel Huijben (NL) vertellen over hun werk en gaan in gesprek over architecturale ruïnes en ruïne-esthetiek die het einde van het internet visualiseren. Welke vorm zullen de overblijfselen van het internet aannemen? Hoe ziet digitaal verval eruit en in hoeverre moet dat voorkomen of bestreden worden? Wat moet behouden of bewaard worden, en welke rol speelt het archief hierin? 

27/11: Vanished Web 
Kunstenaars Mariana Marangoni (VK/BR), Nella Piatek (VK/PL) en Wesley Goatley (VK) gaan in gesprek over hun recente werk over huidige en speculatieve eindes van het internet. Wat gebeurt er als het internet er niet meer is? Zal het ons als een geest blijven achtervolgen? 

Praktische informatie 
Tickets voor Goodbye Internet zijn te koop via www.delindenberg.com. Donderdagavond is het programma (gratis) online te volgen, vrijdag en zaterdag in Hubert (Nijmegen). Meer informatie over Goodbye Internet is te vinden op www.oddstream.nl, evenals Engelstalige teksten. 

Over Oddstream 
Oddstream organiseert exposities, meet-ups en workshops voor kinderen en volwassenen rondom kunst en technologie.Oddstream art & technology is onderdeel van Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.