Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Festival Jazz International Nijmegen

Lindenberg Jazz Festival Nijmegen

31 oktober 2021 van 15:00 tot 17:00

Op 31 oktober 2021 in De Lindenberg, Nijmegen

Het leukste jazzfestival van Nijmegen en wijde omgeving is terug! Festival Jazz International Nijmegen (FJIN) vindt dit jaar plaats op 29, 30 en 31 oktober. Als vanouds kun je weer genieten van concerten met opkomende namen, internationale smaakmakers en nieuwe projecten in Brebl, Thiemeloods, Doornroosje, LUX, Concertgebouw de Vereeniging én natuurlijk bij ons.

In de Lindenberg zie je op zondag 31 oktober een double bill van Ingen Navn Trio & Dion Nijland en het jazzkwartet NΔBOU.

Ingen Navn Trio & Dion Nijland

De jonge, talentvolle saxofonist, componist en bandleider van Ingen Navn Trio, Inga Rothammel, omarmt muzikale vrijheid. Naast vrijheid zijn de natuur en omgeving belangrijke inspiratiebronnen en uitgangspunten. Het gaat van minimalistisch en dromerig tot energiek en ritmisch.

Net als contrabassist Dion Nijland studeerde Rothammel jazz aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Bij dit optreden, met als titel Flowing Reflections, is er een visuele toevoeging in de vorm van water; de reactie van water op de gespeelde muziek wordt getoond en uitgelicht, waardoor te zien is hoe gedifferentieerd, snel en bijna levendig het water reageert op de constante stroom van tonen. Dit concert is een double-bill met NΔBOU.

Dit concert is onderdeel van de Podium JIN sessies, een serie waarbinnen een aanstormend talent de kans krijgt zich verder te ontwikkelen.

sopraan-, alt- & baritonsaxofoon: Inga Rothammel | gitaar: Rocco Romano | drums: Hendrik Eichler | contrabas: Dion Nijland

NΔBOU

NΔBOU is een jazzkwartet met de trombone als leidend instrument. Bandleider, componist en trombonist Nabou Claerhout bewijst dat de trombone een frisse nieuwe sound oplevert, met haar eerste EP Hubert uit 2019. Dat leverde haar direct een nominatie op voor de Sabam For Culture prijs, in de categorie beste jazzcomponist.

Hoe divers die trombone ook is, Claerhout kiest er voor het klankpalet nog verder uit te breiden. Niet alleen door met band op te treden, ook door het geluid van haar instrument door middel van effecten te bewerken. In combinatie met het fijngevoelige samenspel met haar band zorgt dat voor een intiem, weelderig en fris geluid waarin ritmiek een belangrijke rol speelt.

trombone: Nabou Claerhout | gitaar: Roeland Celis | contrabas: Trui Amerlinck | drums: Mathias Vercammen

Bekijk alle concerten en meer informatie over het programma op www.festivaljazzinternationalnijmegen.nl

Tickets a € 10,- voor beide optredens zijn te koop via de website van Festival Jazz International Nijmegen.

Let op! Toegang met een coronatoegangsbewijs

Je bent welkom bij deze voorstelling op vertoon van een entreekaartje én een coronatoegangsbewijs die je toont met de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op onze coronapagina of bekijk onderstaand filmpje.  

Meer informatie: https://www.delindenberg.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.