Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie weefcollectief weefKWRT in Cultuurkerkje Winssen

Herhalend evenement bekijk alles

17 april 2021 van 11:00 tot 17:00

Expositie weefcollectief weefKWRT in Cultuurkerkje Winssen

Expositie-2021-04-17-Anneke-Kersten


Expositie weefKWRT van Anneke Kersten, Roos Cox, Marleen Jongen en Gera Hultink in het Cultuurkerkje van Winssen aan de Waal, Notaris S. Roesstraat 11, 6645AD Winssen, 17 en 18 april 2021, open 11-17 uur, toegang gratis en mondkapje verplicht.

Voor actuele informatie i.v.m. coronamaatregelen zie http://www.annekekersten.nl.

Het viertal wevers van het weefcollectief weefKWRT (lees weefkwartet) laat de veelzijdigheid van het kunstweven zien door toepassing van weeftechnieken en gebruik van verschillende materialen.
Anneke Kersten (Nijmegen) heeft zich ontwikkeld in de textielkunst door een weefopleiding in Oregon, Amerika en het Textielmuseum in Tilburg.

Door gebruik van koperdraad en andere verrassende materialen geeft zij kleur en vorm aan haar weefobjecten.


Roos Cox (Lent) wordt geïnspireerd door bijzondere materialen zoals papier en paardenhaar, die ze het liefst zelf verft. In haar weefsels zoekt ze naar ritme, ruimte en beweging, http://www.weven.nl.


Marleen Jongen-Dijk (Apeldoorn) volgde de opleiding Kunstweven aan het Story Instituut in Gent, België. Ze gebruikt het ambacht van het weven als basis en experimenteert met materiaal en textielbewerkingstechnieken. Ze zoekt daarin naar ongebruikelijke combinaties. Dat leidt tot bijzondere textielobjecten, http://www.atelierweefsel.nl.


Gera Hultink (Apeldoorn) houdt zich bezig met het weven als de lagen van het leven, de tragiek die daarin schuilt. Aarde en mensen, kwetsbaarheid en kracht. Iets van dat alles probeert zij uit te drukken in haar weefsels en mix-technieken.

Notaris S. Roesstraat 11
Winssen, Gelderland 6645AD Nederland
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *