Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Exposities Afrika Museum o.a. Heden van het slavernijverleden en Inspirerend Afika

Herhalend evenement bekijk alles

31 december van 11:00 tot 17:00

Anton de Kom - foto Studio 38C

Anton de Kom is een Surinaamse antikoloniale schrijver, activist en verzetsheld is te zien in Heden van het Slavernijverleden. Foto:  Studio38C

EXPOSITIES in het Afrika Museum, Berg en Dal (bij Nijmegen)

HEDEN VAN HET SLAVERNIJVERLEDEN
t/m 3 juli 2022
Deze expositie, die in 2017 opende in Tropenmuseum, reist naar het Afrika Museum. De expo gaat vanaf juni open en krijgt de zomermaanden een aanvulling met het Gelderse slavernijverhaal. Ook wordt de expo geactualiseerd. In deze expositie maak je kennis met actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland. In 1863 maakte de Nederlandse regering wettelijk een einde aan de Trans-Atlantische slavernij, maar honderden jaren van koloniale overheersing lieten sporen in onze maatschappij na die nog steeds voelbaar zijn. Heden van het slavernijverleden: een tentoonstelling met discussieplatform die de verhalen van tot slaaf gemaakte en hun nazaten centraal stelt. 

INSPIREREND AFRIKA
(vaste opstelling) 
Met maar liefst 54 landen, 2000 officieel erkende talen en talloze culturele gebruiken bestaat er niet zoiets als één Afrika. Afrika is het één na grootste continent ter wereld, vol diversiteit, bloeiende modescenes en dichterbij dan je denkt. Europa en Afrika zijn al eeuwen met elkaar verbonden en dat is terug te zien in ons alledaags leven.

Meer exposities, activiteiten en informatie: www.afrikamuseum.nl

Openingstijden
Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00

Afrika Museum
Postweg 6, Berg en Dal
www.afrikamuseum.nl

Postweg 6
Berg en Dal, 6571 CS
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.