Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Easter Jazz

10 april van 15:30 tot 23:00

Kom 2e paasdag naar Cafe ’t Haantje en geniet van de prachtige jazz klanken

Tussen 15:30 en 23:00 treden diverse bandjes en muzikanten op met elk hun eigen kenmerkende karakteristieken. Bekijk hier het volledige programma.

EasterJazz2023-Heieneken

15.30 uur OOSTENWIND

De ongebruikelijke bezetting van maar liefst 4 saxofonisten plus ritmesectie geeft Oostenwind een onmiskenbaar eigen geluid. De composities, voornamelijk uit de hand van tenorsaxofonist Maurice Smit zijn op de verschillende solisten geschreven met als resultaat een zeer eigenzinnig repertoire. De leden van Oostenwind putten hun inspiratie uit de jazz en fusion maar verwerken in hun arrangementen allerlei elementen uit o.a. de hiphop, de pop en de wereldmuziek.

19.00 uur Big Charles Brass Band

Brass, jazz en funk. Dat is de Big Charles Brassband. Een 11-koppige band uit ons eigen Nijmegen. Een frisse band met jongemannen die elkaar kennen uit de studenten-bigbands die Nederland rijk is. Met 3 trompetten, 2 trombones, 2 saxen, 1 ritmesectie en 1 megafoon trekken ze langs diverse festivals en podia. Geïnspireerd door o.a. Preservation Hall Jazzband, Rebirth Brassband, Lucky Chops en Youngblood Brassband, brengen ze een mix van traditionele en moderne brass. Oude stijl straatmuziek in een nieuw jasje. Knallende rifs, swingende solo’s en catchy standards: alles komt voorbij. Zowel in de cafés, als op straat! Eén ding is zeker: stilstaan is geen optie!

20.30 uur PEBB

Oorspronkelijk was het de bedoeling van de 7 Nijmeegse muzikanten die PEBB vormen een New Orleans funkbandje te beginnen. Door de brede muzikale belangstelling van de diverse bandleden waaierde het repertoire al gauw uit richting diverse andere muziekstijlen. Al vele jaren brengen zij een gevarieerd repertoire van funk, soul en jazz op vele grote en kleine podia. Met Easter Jazz 2023 pakt PEBB deze keer uit met een vette funknummers in de stijl van Maceo Parker, Fred Wesley, the JB’s. Uiteraard afgewisseld met oude bekende nummers uit het repertoire!