Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Easter Jazz Festival 2022

18 april van 15:00 tot 23:59

Easter Jazz Festival 2022 i.p.v. East of Eastern

Datum: Maandag 18 april 2022
Aanvang: 15.00

Entree: Een passepartout a 10,00 euro 

  (TWEEDE PAASDAG): EASTER – JAZZTAFETTE

MET LIVE-MUZIEK VAN TOP-ARTIESTEN

15.00 -17.00: Wiro Trio

Podium JIN opent deze editie van Easter Jazz met Wiro Trio De ritmesectie mannen Wiro Mahieu, Pieter Bast en  Bijvoet kennen elkaar al decennialang en speelden in verschillende formaties samen met oa Eric Vloeimans, Charlie Mariano, Paul van Kemenade, Dick de Graaf en Ad Colen. Nu voor de gelegenheid van Eastern Jazz brengen ze eigen werk en jazz-standards waarin de 3 instrumenten gelijkwaardige rollen kunnen hebben. Kijk voor meer info op hun uitgebreide websites. Een mooie opening door “Local Hero” Wiro Mahieu

18.00 – 20.00 : SMANDEM

Podium JIN presenteert SMANDEM. Virtuositeit van eigen bodem!

SMANDEM biedt meer dan Jazz.. De jonge Amsterdammers wisselen heerlijk warme klanken af met gecontroleerde chaos. De individuele kwaliteiten van dit viertal komen allemaal ruimschoots aan bod, maar in het samenspel wordt de kracht en vooral de frisheid van SMANDEM helemaal duidelijk.  De band naam komt van het woord mandem: Britse  slang voor vriendengroep en dat is precies wat ze zijn en willen uitdragen: een BAND. Bas, drums, gitaar en toetsen. In hun muziek combineren ze alles wat ze tof vinden. Urban, jazz, hiphop, noem maar op. Een mix van oud en nieuw met hun eigen saus eroverheen. Eerder wonnen ze al de Keep An Eye The Records prijs en speelden ze op het Super Sonic Jazz Festival in Paradiso, nu is deze virtuoze band te gast bij Podium JIN op Ester Jazz.

21.00- 23.00 BRO

Podium JIN Presenteert BRO

BRO is een trio bestaande uit drie doorgewinterde rasmuzikanten: Bart Oostindie op gitaar, Sjoerd van Bommel op drums en Mike Roelofs achter het Hammond orgel.

Alle drie de heren hebben door de jaren heen een uitgebreide en gevarieerde staat van dienst opgebouwd als begeleider en/of bandleider en zijn regelmatig op binnen en buitenlandse podia te bewonderen in allerlei

uiteenlopende samenstellingen. De band BRO biedt mogelijkheid om hun eigen muziek te spelen, vaak geïnspireerd door de klassieke hammond trio sound uit de jaren 60.  

Het BRO geluid kenmerkt zich door in blues gemarineerde eenvoud, groove en pakkende melodieën.

Tegelijkertijd veroorloven de muzikanten zich een hoop vrijheid en improvisatie in het vertolken van hun muziek, waardoor elke avond anders is. Een mooie afsluiter van deze editie van Podium JIN bij Easter Jazz.

Meer informatie: www.haantje-nijmegen.nl

€10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.