Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Doodse stilte: uitstervend geluid en geluidsvervuiling

27 september van 20:00 tot 23:00

Veel geluiden in de natuur die eeuwenlang normaal waren, verdwijnen door menselijke activiteit. Zo zijn er steeds minder verschillende geluiden te horen in de Amazone. Daarover gaat Dusk Chorus, een indrukwekkende, audiovisuele documentaire. In samenwerking met het @InScience Festival vertoont het Duurzaamheidscafé Nijmegen deze film op dinsdag 27 september 2022 (20.00-21.30 uur) in @LUX-Nijmegen. Inclusief een uitgebreid nagesprek over geluidsvervuiling en uitstervend geluid.

In ‘Dusk Chorus – based on Fragments of Extinction by David Monacchi’ volgen we eco-akoestisch componist David Monacchi op zijn missie om het geluidserfgoed van de Amazone vast te leggen. De geluiden zijn er net zo rijk als de diversiteit van de natuur. Elke soort in het regenwoud communiceert op een zeer specifieke frequentie. Het is een bijzondere ervaring om te luisteren naar het verdwijnende sonische erfgoed van miljoenen jaren evolutie.

Na afloop van de documentaire gaan we in gesprek met Hans Slabbekoorn van Universiteit Leiden. Hij is hoogleraar Akoestische ecologie & gedrag en onderzoekt geluidslandschappen boven en onder water.

Natuurlijk is er volop ruimte voor vragen en discussie.

Koop nu vast een ticket (à 3,50 euro) via de site van LUX Nijmegen:
https://www.lux-nijmegen.nl/debat/film-gesprek-doodse-stilte-uitstervend-geluid-en-geluidsvervuiling/

(voor studenten met ticket geldt: op vertoon van collegekaart gratis drankje)

Voor dit programma slaan het Duurzaamheidscafé en InScience de handen ineen. InScience is een van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm in Europa. De 8e editie ervan is in de maak.

https://www.facebook.com/events/788079555694915/

Gegevens

Datum:
27 september
Tijd:
20:00 tot 23:00
Site:
https://www.facebook.com/events/788079555694915/

Locatie

LUX Nijmegen
LUX Nijmegen
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.