Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De creatieve mens | Lezing en gesprek met neurowetenschapper Roshan Cools

18 mei van 20:00 tot 21:15

Wat maakt iemand creatief? En welke rol speelt het brein daarin? Impulsiviteit en prikkelgevoeligheid worden vaak als slechte eigenschappen gezien, maar zijn van belang voor creativiteit: ze stellen de vrije ongebonden geest open en maken ons brein flexibel. Luister naar neurowetenschapper Roshan Cools die uitlegt waarom innovatie en creativiteit een combinatie vereist van focus én flexibiliteit.

Deze lezing kun je online via een livestream bijwonen. Deelname aan de livestream is gratis. Schrijf je voor 12.00 op de dag van de lezing in en ontvang de reminder en de link naar de terugblik van deze livestream in je mailbox: https://bit.ly/3dRdStJ.

Over de spreker
Roshan Cools is hoogleraar Cognitieve neuropsychiatrie aan het RadboudUmc en is onderzoeker aan het Donders Institute van de Radboud Universiteit. Ze doet onderzoek naar cognitieve flexibiliteit en de functie van neuromodulators als dopamine en serotonine.

Deelname
Deze lezing kun je gratis online via een livestream bijwonen. Schrijf je in en ontvang de reminder en de link naar de terugblik van deze livestream in je mailbox: https://bit.ly/3dRdStJ.

Schrijf je je in na 12.00 uur op de dag van de lezing, dan ontvang je geen reminder van ons. Je kunt hem zelf instellen op ons YouTube-kanaal: https://bit.ly/35VcKkY.

Draag je Radboud Reflects een warm hart toe? Steun ons dan met een financiële bijdrage en doneer via iDeal een bijdrage naar keuze: https://bit.ly/2G5YRpV.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Radboud Reflects? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief: https://bit.ly/rrnieuwsbrief.

Kom je vaker naar de lezingen van Radboud Reflects? Dan is een Radboud Reflects-abonnement misschien interessant: https://bit.ly/37QJtsF.

Wil je verder denken over ethische vragen die spelen in jouw organisatie? Bekijk Radboud Reflects Professional – Ethische verdieping voor organisaties: https://bit.ly/2FinPls.

Gegevens

Datum:
18 mei
Tijd:
20:00 tot 21:15
View Evenement Website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *