Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dagscholing Davy Lambrechts – Rugklachten bij atleten

8 oktober van 09:00 tot 17:00

LET OP: dit is geen gratis scholing, klik voor actuele prijzen op de link

Atleten met LRP behandelen vraagt een enerzijds de kennis en de skills van een ervaren sportkinesitherapeut in combinatie met de skills en meest recente inzichten m.b.t. het behandelen van patiënten met lage rugpijn

Atleten met lage rugproblemen behandelen is vaak een uitdagende klinische onderneming. Eerst en vooral zijn er een aantal specifieke medische aandoeningen die voornamelijk bij een sportende populatie voorkomen en waar men steeds alert op moet zijn.

Anderzijds komt a-specifieke lage rugpijn ook frequent voor bij atleten. Tijdens het sporten worden vaak aanzienlijke krachten gegenereerd die hun inwerking hebben op de wervelkolom. Bijgevolg moet een atleet over voldoende neuromusculaire controle en kracht beschikken om dit adequaat te kunnen opvangen en het risico op blessures te beperken.

Tijdens deze opleiding wordt er specifiek aandacht besteed aan het klinisch redeneren rond rugklachten bij sporters. We gaan dieper in op enkele belangrijke aandoeningen zoals een spondylolyse, spondylolisthesis en discuspathologie, … Zijn de afwijkingen op beeldvorming bij een sportende populatie niets meer dan toevallige vondsten of zijn ze wel degelijk klinisch relevant en moeten we er dus rekening mee houden in de opbouw van ons oefenprogramma.

In een laatste luik zullen we o.a. aan de hand van enkele casussen dieper ingaan op hoe het oefenprogramma specifiek kan worden aangepast aan de vereisten van de sport, de eventuele pathologie en klinische bevindingen en de zwakke schakels van de atleet.

Gegevens

Datum:
8 oktober
Tijd:
09:00 tot 17:00
Evenement Categorie:
https://www.facebook.com/events/831838890721654

Locatie

Denkfysio
Nieuwe marktstraat 54d
Nijmegen, 6511AA NL
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *