Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus Visuele Screening en Training

29 maart van 09:15 tot 16:00

Tijdens deze opleidingsdag bij Breincentrum, leert u bepalen wat en hoe sterk de relatie is tussen visuele disfuncties en leerproblemen en hoe je de negatieve invloed op het leren kunt verminderen of opheffen.

Soms vraag je je af waarom een kind niet tot lezen, spellen of rekenen komt? Heel veel informatie komt binnen via de ogen. Het kan zijn dat er in de visuele vaardigheden een belemmering zit. Dat de ogen bijvoorbeeld niet goed samenwerken of dat 1 oog wat hoger richt dan de ander.

Als er moeilijkheden zijn met de visuele vaardigheden dan kan dat problemen geven op het gebied van lezen, spellen, rekenen, ruimtelijk (in)zicht en het begrijpen en verwerken van informatie. Zelfs op een intelligentie test kan een kind performaal lager scoren door problemen met de visuele vaardigheden.

Als je te maken hebt met leesproblemen, spellingproblemen en rekenproblemen is het daarom handig om een aantal zaken te weten van het kind:

* Hoe neemt het kind de visuele informatie die voor hem/haar ligt waar?
* Gebeurt dat wel zoals wij veronderstellen of zijn er afwijkingen?
* Komt alle informatie wel aan in de hersenen of valt er soms informatie weg?
* Staat de informatie wel stil of beweegt en verschuift het?
* Hoeveel inspanning kost het om op leesafstand waar te nemen?
* En wat voor link heeft dat met de concentratie en de oog-handcoördinatie?
* Wordt het eind van een woord en het begin wel afzonderlijk waargenomen of lijken ze voor het kind te versmelten in een vorm van partiële verdubbeling?
* Kunnen de oogsprongen tijdens het lezen wel juist gemaakt worden of mikt het kind voorbij, voor, boven of onder het woord?
* Beweegt de voorgrond ten opzichte van de achtergrond en kan het kind zich daardoor niet oriënteren, waardoor het ruimtelijk inzicht verminderd ontwikkelt?

Oogsamenwerkingsproblemen (bijv. fixatie disparatie) hebben een oorzaak. Hier wordt op de cursus op in gegaan. Zo kan er bijvoorbeeld een link gelegd worden met geboorteproblematiek, maar ook met een neurologische ontwikkelingsvertraging.

Om efficiënt met leerproblemen om te kunnen gaan en het kind zo snel mogelijk vooruit te helpen is het van onmisbare waarde om het bovenstaande te weten. Heb je die kennis niet, dan loop je het gevaar lang met een kind bezig te zijn zonder veel resultaat.

Kijk voor meer informatie op www.breincentrum.com
Tevens vindt u daar meer informatie over de andere opleidingen die er gegeven worden.

Gegevens

Datum:
29 maart
Tijd:
09:15 tot 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.breincentrum.com/cursussen/visueel-screener-trainer/

Locatie

Opleidingscentrum Breincentrum
Zuiderpoort 56
Wijchen, 6605 HN NL
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *