Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Schrijfmotorische Therapie

4 juli van 10:30 tot 17:00

Tijdens deze opleidingsdag bij Breincentrum, leert u om schrijftherapie in te zetten bij handschriftproblemen. Schijftherapie is een brede aanpak, waarbij vanuit verschillende disciplines functioneel wordt gewerkt aan verbetering.

Bij schrijven gaat het over het bewegen op papier maar ook over het vormen van letters en over het ordenen van die letters tot een leesbaar woord. Dat is het werk wat de hersenen aan moeten kunnen. En als het niet lukt, hoe krijgen we het dan alsnog voor elkaar?

Handschriftproblemen worden vrijwel altijd alleen gekoppeld aan problemen met de fijne motoriek. Vaak wordt de hulp ingeroepen van een fysiotherapeut of een ergotherapeut.
Maar schrijven is veel meer dan dat. Er zit een bewegend element aan vast, een vormcomponent en een ruimtelijke component. Deze items zijn onlosmakelijk gekoppeld aan de persoon die schrijft.
De pengreep geeft een stuk van de persoonlijkheidsontwikkeling weer, evenals de lichaamshouding tijdens het schrijven. Kennis van en inzicht in de persoonlijkheidsontwikkeling is daarom onmisbaar.
Binnen de ruimtelijke ontwikkeling van het kind speelt de handelings- en waarnemingsrichting een belangrijke rol. Kennis van die items is dan ook onmisbaar om het kind goed te leren schrijven.
En dan is er uiteraard het dominantiepatroon. Het maakt nogal wat uit of een kind een gekruist patroon heeft ontwikkeld of niet omdat de ooghandcoordinatie er sterk door beinvloed wordt.

Kunnen testen van deze items en in kunnen spelen op het ontwikkelingspatroon zijn een must bij goed schrijfonderwijs.

Voor meer informatie kijk op: www.breincentrum.com
Tevens vindt u daar informatie over de andere opleidingen die door Breincentrum worden verzorgd.

https://www.facebook.com/events/355686099191796/

Gegevens

Datum:
4 juli
Tijd:
10:30 tot 17:00
Site:
https://www.facebook.com/events/355686099191796/

Locatie

Opleidingscentrum Breincentrum
Opleidingscentrum Breincentrum + Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.