Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cory Wong // Doornroosje Nijmegen

30 maart 2022 van 19:30 tot 23:00

Cory Wong, bekend om zijn werk met Vulfpeck, is muzikale duizendpoot die als een bezetene basgitaar en gitaar speelt, componeert en produceert. Wong is een man met veel talenten en opereert binnen genres als funk, soul, jazz, rock, pop en rhythm, blues en alles daar tussen in.

Een tijd lang werkte hij achter de schermen bij shows als ‘The Voice’, toerde hij met Ben Rector en speelde hij met grote namen als Gene Simmons, Questlove, Blake Shelton en Bootsy Collins. In zijn woonplaats Minneapolis speelde hij samen met de ritmesectie van Prince tijdens wekelijkse sessies waar Prince zelf, maar ook John Mayer en Jimmie Vaughan op afkwamen. Tijdens een van deze beruchte jamsessies ontmoette Wong de leden van Vulfpeck. Het duurde niet lang voordat hij met deze groep de studio in dook en fulltime met ze op tournee was.

In 2017 besloot Cory dat het tijd was om zelf ’the spotlights’ op te zoeken. Met zijn eerste album liet hij de wereld kennis maken met zijn muziek. Later nam hij ‘The Optimist’ op. De nummers zijn funky, aanstekelijk vrolijk, speels en niet te vergelijken met ander werk. Samen met zijn muziekvideo’s voelt Cory’s muziek retro en futuristisch tegelijk. Nieuw werk is onderweg maar live is Wong een absolute must see.

Gegevens

Datum:
30 maart 2022
Tijd:
19:30 tot 23:00
Evenement Categorie:
https://www.doornroosje.nl/event/cory-wong-2/

Locatie

Doornroosje
Stationsplein 11
Nijmegen, nl
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *