Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert Philharmonie Nijmegen in Theaterkerk Bemmel

19 november van 15:00 tot 18:00

Muziek voor hoofd en hart
In het najaarsprogramma van Philharmonie Nijmegen, samen met sopraan Leonor Biu en het kinderkoor van Koorschool Midden-Gelderland, hoort u prachtige muziek en liederen, op basis van gedichten van o.a. Shakespeare en Rückert, over liefde en strijd, geboorte en dood, rouw en hoop. Woorden en muziek die het hoofd én het hart raken.

Programma
Het symfonisch gedicht Poème montagnard, van Jan van der Roost, is een eerbetoon aan Cathérine de Challant (ca. 1410-1467) uit Noord-Italië. Zij weerstond haar adellijke familie en het gewoonterecht, door haar vaders erfenis op te eisen als eerstgeboren dochter. De muziek verklankt de bergen, Cathérines strijd, maar ook middeleeuwse dansen.

Jan van der Roost schreef het werk I Shall Love But Thee voor sopraan en orkest, bij het huwelijk van zijn jongste zoon. De teksten zijn van William Shakespeare – uit het liefdessonnet 18 voor het ingetogen eerste deel van het stuk, en uit ‘Hamlet’ voor het feestelijke tweede deel.

De Symphonie No. 4 (Sinfonie der Lieder) van Johan de Meij voor sopraan, kinderkoor en orkest, bestaat uit zes liederen. Net als Mahler (in diens Kindertotenlieder) heeft De Meij gedichten van Friedrich Rückert getoonzet, inclusief diverse muzikale Mahler-citaten. De eerste drie liederen gaan over het verlies van een kind, de volgende drie over strijd, wedergeboorte, nieuw leven … en hoop.

Gegevens

Datum:
19 november
Tijd:
15:00 tot 18:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/events/1025591428889712

Locatie

TheaterKerk Bemmel
Markt 5
Bemmel, 6681 AE NL
+ Google Maps