Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert ‘Mnemosyne “To be a light”

29 maart van 20:15 tot 23:15

Kamerkoor Mnemosyne uit Nijmegen brengt onder leiding van Wolfgang Lange het Passieconcert To be a light. Het concert omvat negen a capella-werken rondom het thema lijden, en verlichting van het lijden. De titel van het concert is ontleend aan het Nunc Dimittis in de bewerking van William Byrd, die de uitroep To be a light het hoogtepunt laat zijn van het loflied.
Aan dit werk van Byrd ontleent Ēriks Ešenvalds fragmenten voor zijn bijna onaardse Infelix Ego waaraan hij sterke contrasten toevoegt die variëren van volstrekt harmonieus tot uiterst desolaat. Ešenvalds wil “de fakkel van de hoogste idealen en vrijheid pijnlijk helder [laten] branden”.
Dit contrastrijke concert biedt ook prachtige werken van Francis Poulenc, afwisselend voor het gehele koor, voor vrouwenstemmen en voor mannenstemmen. Samen tonen deze werken beide kanten van Poulencs karakter: “speels” en “serieus”. Zelf zei hij dat van al zijn composities juist de koorwerken het meest authentiek en vernieuwend waren.
Daarnaast staan werken van Sheppard, Mendelssohn, Heller en Roth op het programma.
Kamerkoor Mnemosyne staat bekend om zijn prachtige koorklank en expressieve uitvoeringen. Onder leiding van Wolfgang Lange belooft dit concert een unieke en ontroerende ervaring te worden.

Vrijdag 29 maart 20:15, Antonius van Paduakerk, Nijmegen
Toegang €17,50 (t/m 14 jaar gratis).

Gegevens

Datum:
29 maart
Tijd:
20:15 tot 23:15
Evenement Categorie:
Site:
https://www.kamerkoormnemosyne.nl/reserveren