Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Collage van de stad 2023

22 april van 23:00 tot 23 april van 22:59

Collage van de stad – zondag 23 april!
Alle Nijmegenaren worden uitgenodigd om op zondag 23 april een foto van de stad te maken vanuit hun eigen voordeur, en deze in te sturen. Al deze foto’s samen vormen één beeld van Nijmegen anno 2023.

Op een zondag in april tijdens de eerste corona-lockdown begonnen Besiendershuis en RAN met dit initiatief, met als doel om over de jaren heen de geleidelijke en minder geleidelijke veranderingen in de stad zichtbaar te maken. Daarvoor is het van belang dat ieder jaar zoveel mogelijk foto’s worden gemaakt vanuit heel de stad, dit jaar dus op zondag 23 april.

Als er iets is wat de Collage duidelijk maakt, is dat Nijmegen méér is dan alleen het centrum. Vanuit alle wijken van de stad worden foto’s ingestuurd, en allemaal geven ze een blik op Nijmegen vanuit een ander perspectief. Om de Collage in alle hoeken van de stad onder de aandacht te brengen, krijgen één wijk en één straat dit jaar bijzondere aandacht. De focuswijk dit jaar is De Kamp in Lindenholt, een groene jaren ‘70 wijk langs het Maas-Waalkanaal. De focusstraat is de Italiëstraat in Lent, waar in de omgeving ontzettend veel gebouwd wordt. Grote kans dat je hier binnenkort de posters van de Collage gaat tegenkomen!

Winactie!
Als deelnemer maak je dit jaar kans op bijzondere prijzen. Topfotograaf Karsten Russ, bekend van zijn fantastische foto’s van de stad, én winnaar van de National Geographic publieksprijs 2022, stelt een prachtige foto van Nijmegen beschikbaar, die op groot formaat wordt afgedrukt en ingelijst door Foto Verweij, dé fotowinkel van Nijmegen. Ook zijn er twee puzzels en twee kalenders met foto’s van Karsten Russ te winnen. Deze vijf prijzen verloten we onder alle deelnemers.

Zo doe je mee
Hoe meer Nijmegenaren meedoen, hoe beter, omdat de Collage van de stad dan steeds completer wordt. Laat zien hoe jouw uitzicht eruit ziet, en deel jouw blik op de stad. Niet iedereen vindt het uitzicht vanuit diens voordeur mooi. Maar ook dát geeft een beeld van Nijmegen! Nadrukkelijk worden ook deze mensen uitgenodigd om mee te doen.

1) Open op zondag 23 april je voordeur*en ga op de drempel staan.

2) Maak vanuit die positie een liggende foto (met een camera, of je mobiele telefoon) recht vooruit naar buiten.

3) Stuur de foto in naar
collagevandestad@gmail.com, onder vermelding van je adres (straatnaam, huisnummer en postcode).

4) Door je foto in te sturen doe je afstand van de auteursrechten van je foto. Zonder adres plaatsen wij de foto niet.
(Optioneel) Deel je foto op social media met de hashtag #collagevandestad!

Je foto is te zien in de collage op de website van het Besiendershuis en wordt ter beschikking gesteld aan het Regionaal Archief Nijmegen. Alleen straatnaam en huisnummer worden bij de foto gedeeld, geen naam of andere persoonlijke gegevens. Alleen foto’s die zijn gemaakt op 23 april 2023 worden meegenomen in de Collage.

*Kies bij voorkeur de voordeur die naar buiten leidt. Dat mag bijvoorbeeld ook de voordeur van het appartementencomplex zijn waar je woont.

Gegevens

Begin:
22 april van 23:00
Einde:
23 april van 22:59
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/events/1542028996276555