Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Candy Dulfer // Doornroosje Nijmegen

8 januari van 19:30 tot 23:00

Als onderdeel van haar wereldtournee keert saxofoniste Candy Dulfer terug naar Nijmegen. Ze treedt op met een vernieuwde band en brengt – naast nieuwe versies van Candy-klassiekers – een aantal splinternieuwe nummers van haar komende album, dat in het najaar van 2020 verschijnt.
Candy Dulfer is over de hele wereld bekend – dankzij haar platinum debuutalbum Saxuality (goed voor een Grammy-nominatie), meer dan 2,5 miljoen verkochte albums wereldwijd, sensationele optredens met de grootste sterren uit de pop- en jazzwereld, diverse nummer 1 hits in de USA en Europa, en haar legendarische liveshows.

Candy’s succes begon met de geruchtmakende samenwerkingen met Dave Stewart (de wereldwijde nummer 1 hit ‘Lily was here’) en natuurlijk Prince – waaronder zijn ‘Partyman’ video, de baanbrekende Musicology Tour en hun optreden bij de Grammy Awards met Beyoncé. Candy werkte verder samen – zowel in de studio als op het podium – met muzieklegendes als o.a. Van Morrison, Pink Floyd, Maceo Parker, Aretha Franklin, Angie Stone, Sheila E., Chaka Khan, Mavis Staples, Joss Stone.

Ondanks deze bijzondere samenwerkingen heeft Candy altijd voorrang gegeven aan haar solocarrière en bleef ze trouw aan haar liefde voor funk, jazz en – boven alles – live optreden, in de voetsporen van haar vermaarde en even zo eigenzinnige vader, saxofonist Hans Dulfer.

In 2020 treedt ze over de hele wereld op in clubs en op festivals met een vernieuwde band met daarin onder andere Ulco Bed (gitaar), met wie ze al jarenlang nauw samenwerkt, en fan-favoriet Roger Happel (toetsen & zang) die na jaren weer terugkeert in Candy’s band. Daarnaast zet ze de spotlight op aanstormend talent waaronder de 20-jarige drumsensatie Kick Woudstra.

Gegevens

Datum:
8 januari
Tijd:
19:30 tot 23:00
Evenement Categorie:
https://www.doornroosje.nl/event/candy-dulfer-2/

Locatie

Doornroosje
Stationsplein 11
Nijmegen, nl
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.