Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cabaret en muziek bij de kermis: Marieken Peters en Karel Bosman

23 juni van 19:00 tot 21:00

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is verheugd om u uit te nodigen voor een betoverende avond vol humor, theater en muziek, verzorgd door niemand minder dan cabaretière Marieken Peters en muzikant Karel Bosman. Op vrijdagavond 23 juni om 20:00 uur betreedt Marieken het podium van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis om u te vermaken met haar unieke cabaretvoorstelling. Het optreden wordt afgewisseld met een muzikaal intermezzo van Karel Bosman.

De kermisexpositie die momenteel plaatsvindt bij het Huis vormt het perfecte decor voor Marieken’s optreden. Deze expositie viert de rijke geschiedenis van de Nijmeegse kermis, een traditie die teruggaat tot de middeleeuwen. Het is dan ook geen toeval dat Marieken heeft gekozen voor een show die haar eigen draai geeft aan het legendarische mirakelspel Mariken van Nieumeghen. Dit eeuwenoude verhaal, dat geworteld is in de geschiedenis van Nijmegen, zal op een geheel nieuwe en verfrissende manier worden gepresenteerd. Karel draagt bij aan dit stuk door zijn muzikaal repertoire gebaseerd op Willem Wilmink’s dichterlijke hertaling van het klassieke meesterwerk.

Of u nu een fan bent van Mariken van Nieumeghen of gewoon op zoek bent naar een avond vol vermaak, het optreden van Marieken en Karel bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is een absolute aanrader. Laat u verrassen door de energieke en humoristische performance van Marieken, of sta stil bij Karel’s authentieke interpretatie van het mirakelspel.

Zorg ervoor dat u erbij bent op 23 juni om 20:00 uur bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis voor deze unieke voorstelling van Marieken Peters en Karel Bosman. Aanmelden voor dit evenement kan via het digitale formulier op onze website: https://www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/agenda/cabaret-bij-de-kermis-marieken-peters/

De entreeprijs bedraagt €5 p.p. (gratis voor Huisvrienden).

Gegevens

Datum:
23 juni
Tijd:
19:00 tot 21:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/agenda/cabaret-bij-de-kermis-marieken-peters/

Locatie

Mariënburgkapel
Nijmegen, NL + Google Maps