Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Balfolkdanslessen in Nijmegen door Louise

26 september van 19:15 tot 22:15

Balfolk. Fijne aanstekelijke dansen, een simpele basis met veel ruimte voor improviseren. We dansen in koppel of in de hele groep, op vrolijke (en soms een beetje melancholische) franse folkmuziek. Het leukste is gewoon lekker dansen op een bal met live muziek, en daar kan je vaak ook zo meedoen, maar het volgen van regelmatige lessen zorgt ervoor dat je de fijne kneepjes ook onder de knie krijgt. Dat die dansen die wat meer moeite kosten ook gewoon in je systeem komen en dat je nog meer plezier in het samen dansen krijgt.

Ik ben Louise, ik heb sinds 2008 heel veel balfolkles gegeven, vooral in het midden en westen van het land (utrecht, amsterdam, leiden). Nu woon ik sinds een tijdje in de buurt van Nijmegen en ben ik hier ook begonnen met het geven van balfolklessen.

In het balfolkdansen is voor mij het allerbelangrijkste dat iedereen er plezier in heeft en dat je het samen doet. Dat is iets wat veel terug komt in mijn lessen, hoe kunnen we het zo simpel mogelijk houden zodat er veel ruimte is voor samen plezier hebben? En lukt het tegelijkertijd ook om niet de essentie van de dans uit het oog te verliezen?

In september 2022 begin ik met een serie van 11 maandagavonden:

19:00 – 20:30 halfgevorderden
20:30 – 22:00 beginners/begonners

De eerste les is op maandag 26 september en de laatste op 19 december, tussendoor vallen er 2 lessen uit.

Op maandag 5 september is er een proefles, met livemuziek van Wouter Kuyper: https://www.facebook.com/events/594366305538556

Beginners/begonners (om 20:30)

Voor iedereen die nog niet zo lang danst, of al wel wat langer maar nooit echt les heeft gehad. En voor iedereen die de basis nog eens wil herhalen/opfrissen. We gaan de basis van de verschillende dansen bekijken en daar ook wat variaties (of liever wat mogelijkheden om te spelen) aan toe voegen. Dansen die aan bod zullen komen zijn mazurka, scottish jig, tovercirkel. Er is veel aandacht voor een comfortabele danshouding en speels volgen/leiden.

Halfgevorderden (om 19:00)

Voor iedereen die al langer danst, eerder les heeft gevolgd, het dansen makkelijk oppikt. Ik ga er van uit dat iedereen de basis van de mazurka, scottish en jig behoorlijk kan dansen en verdieping wil, meer variaties wil leren, en ondertussen gaan we ook aan de slag met iets ingewikkeldere dansen als wals en bourree. Deze cursus is het vervolg op de beginnerscursus die in het voorjaar van 2022 heeft plaatsgevonden.

Als je nog niet eerder les hebt gehad van mij, neem dan even contact met me op, dan kijken we welke groep het beste bij je past.

Locatie:

De Kleine Wiel
Karl Marxstraat 101
6663LA LENT

Om de vloer mooi en dansbaar te houden, is het fijn als je niet op buitenschoenen danst. Breng dus een extra paar schoenen mee dat schoon is, om op te dansen.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar louise.marius@gmail.com. Omdat ik elke les verder ga met wat we de vorige keer hebben gedaan, is het alleen mogelijk om je in te schrijven voor de hele serie (van 11 lessen in dit geval). Wel is het mogelijk om de proefles op 5 september mee te doen, of de eerste les als een proefles te gebruiken, dan betaal je gewoon 1 les. In overleg is later instromen mogelijk, neem daarvoor contact met me op.

Ik werk graag met 2 prijsmogelijkheden, een gewoon tarief en een kortingstarief, voor iedereen die niet zoveel geld te besteden heeft. Dit mag je zelf inschatten.

Normaal tarief: 150 euro
Kortingstarief: 125 euro
1 losse proefles: 15 euro of 12,50 (kortingstarief)

Wil je beide groepen meedoen, dan betaal je voor de 2e les 50%. Dus normaal tarief voor beide lessen is dan 225 en kortingstarief is 187,50. Dit is zeer aan te raden voor halfgevorderde dansers, zeker als je niet eerder van mij les hebt gehad. Je zal merken dat je in de beginnersles veel leuke verfijningen zal opdoen. Ook kan het leuk zijn om de beginnersgroep te volgen in de andere rol (leider of volger), dat is super leerzaam ook voor je “eigen” rol en leuk om op bals in beide rollen te kunnen dansen.

Inschrijven met een partner is niet nodig, ik zorg dat de balans tussen leiders en volgers ongeveer gelijk is. En bovendien laat ik in mijn lessen iedereen (tenzij je liever met maar 1 partner danst) regelmatig van partner wisselen, zodat je met veel verschillende partners leert dansen.

Ik heb de betaling het liefst gewoon op mijn bankrekening: NL97TRIO0198427603 tnv L.Marius ovv: Balfolk Nijmegen + “je naam”. Als de betaling in een keer een probleem is, dan kan je ook in termijnen betalen, neem daarover even contact met me op.

Meer informatie: https://louisemarius.wordpress.com/2022/07/15/balfolklessen-nijmegen-door-louise-marius-najaar-2022/

https://www.facebook.com/events/591819299166061/

Gegevens

Datum:
26 september
Tijd:
19:15 tot 22:15
Site:
https://www.facebook.com/events/591819299166061/

Locatie

De Kleine Wiel
De Kleine Wiel
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.