Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bach-cantate – in de Petruskerk.  BWV 62 “Nun komm, der Heiden Heiland” – Kan helaas niet doorgaan.

.

Bach-cantate-Petruskerk in nijmegen

12 december 2021 van 19:30 tot 21:30

Bach Cantates Nijmegen voert elke tweede zondag van de maand pro deo een cantate van J.S. Bach uit in de Petruskerk in Nijmegen-Hees.

Het zat er aan te komen, maar helaas kan onze decembercantate niet doorgaan. Het kabinet heeft maatregelen aangekondigd die het voor ons onmogelijk maken om de cantate te organiseren.

Op het programma stond deze keer BWV 62 “Nun komm, der Heiden Heiland”. In de Adventsperiode van 1724 werd er geen muziek uitgevoerd in de kerk in Leipzig, de stad waar Bach toen leefde en werkte. Alleen op eerste Adventszondag klonk déze cantate, die was gebaseerd op een destijds twee eeuwen oud lied van Luther. Op zijn beurt was dit lied weer een vertaling van de oude hymne Veni, redemptor gentium, van Ambrosius, uit de 4e eeuw. Deze hymne staat ook wel bekend als het oudste kerstlied ter wereld.

En daar hadden we u mee willen verblijden op 12 december!
In plaats daarvan trakteren wij u op een mooie uitvoering van de Nederlandse Bachvereniging op YouTube.

We leven in een tijd dat ons geduld zeer op de proef gesteld wordt. We hopen dat we het volgend jaar december deze prachtige cantate weer op het programma kunnen zetten.

Het doet ons pijn in het hart dat we u deze maand niet zullen ontmoeten, maar als de omstandigheden het toelaten, voeren wij op 9 januari cantate BWV 3 “Ach Gott, wie manches Herzeleid”. U kunt zich daarvoor al aanmelden. Wij zien wij u dan graag in goede gezondheid terug in de Petruskerk!

Iedereen is van harte welkom, ongeacht geloof of muzikale ervaring. 
De toegang is vrij, mét corona-check en reserveren is noodzakelijk via : bachcantate.eventbrite.nl

Meer informatie is te vinden op: www.bach-cantates-nijmegen.nl.

Schependomlaan 85
Nijmegen, 6543 XV Nederland
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.