Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ateliermuseum Jac Maris open elk weekend – Marishuis

Recurring Event bekijk alles

21 januari 2023 van 13:00 tot 17:00

Werk van Jac Maris

Ateliermuseum Jac Maris. Ontmoetingsplaats voor kunst en cultuur

Het Marishuis is momenteel alleen open op zaterdagen en zondagen van 13.00 uur – 17.00 uur.

Ateliermuseum Jac Maris
Een uniek kunstenaarsatelier, een verrassende collectie met manshoge keramiek, paarden in kunststeen en knappe tekeningen, naakten en madonna’s, figuratief en abstract: het is allemaal te zien in het museum Jac Maris. Op het terras van de romantische beeldentuin kun je gezellig wat drinken.

De voormalige woning van beeldhouwer Jac Maris ligt in het landelijke gebied tussen de kernen Heumen en Malden. Het ligt daar onopvallend en veilig ingebed in de lommerrijke beeldentuin. Van 1926 tot 1994 woonde en werkte de beeldhouwer er. Wat aanvankelijk nog een uit houten palen bestaand blokhuis was van de heidemaatschappij, dat het elders had gebruikt voor een wereldtentoonstelling, was opgekocht door Jan J. Luden en neergezet aan de Looistraat 57 te Heumen, de huidige plek. Uiteindelijk kon Jac het huren en later kopen. Bijna 70 jaren heeft hij er gewoond en gewerkt met zijn echtgenote en een assistente. Na zijn dood, is het pand, op zijn wens, omgebouwd tot museum en culturele ontmoetingsplaats.

Wanneer je nu het museum binnenstapt, stap je feitelijk het atelier van Jac Maris binnen en daarmee het verstilde leven van de beeldhouwer. Geen modern verbouwd museum, maar de nog authentieke sfeer van de naoorlogse jaren van de vorige eeuw.

Kijk voor meer informatie op www.marishuis.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.